Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Smetanu a mléko zahřejeme a přidáme rozpůlený vanilkový lusk (semínka z lusku vydlabeme a přidáme ke směsi), vypneme plamen a necháme odstát 3 hodiny.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Vanilkovou mléčnou směs ohřejeme, menší část přilejeme ke žloutkům, metličkou důkladně promícháme a žloutky vlijeme do zbylého mléka. Za stálého míchání zahřejeme „na růži“ – to znamená, že ohříváme do takové konzistence, aby po rozfouknutí směsi na vypouklé straně vařečky vznikl květu podobný tvar. Přecedíme a necháme vychladnout.
Vychladlou směs naplníme do namraženého zmrzlinovače a necháme zpracovávat asi 40 minut do požadované konzistence.
Hotovou zmrzlinu přendáme do krabičky a necháme ještě 20 minut zatuhnout v mrazáku.
Podáváme například s griliášem a cukrovou trubičkou.