Roman Paulus
Doba přípravy4 hod.

Grilovaný ananas v celku

Na zahradní grilovačce nemusíte opékat jen maso. Se steaky a klobáskami si skvěle rozumí grilovaný zkaramelizovaný ananas, který připravil šéfkuchař Roman Paulus (ale zvládnete ho rozhodně i vy). Samozřejmě můžete jen „hodit“ ananas na gril a čekat, co se stane, ale mnohem lepšího výsledku dosáhnete, když ho před samotným grilováním necháte alespoň tři hodiny marinovat ve whiskey nebo bílém rumu. Alkohol se na grilu vypaří (takže si budou moct pochutnat i děti), ale nasládlá chuť zůstane.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 2 ananasy
  • 200 ml whisky Queen Margot
  • 200 ml bílého rumu James Cook
  • 200 g třtinového cukru
  • 1 káv. lžič. skořice
  • 2 tyčinky skořice
  • 3 polév. lž. másla
  • vanilková zmrzlina k podávání

POSTUP

Ananasy oloupeme dle triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Oloupaný ananas naložíme do whisky/rumu, přidáme tyčinku skořice, ideálně zavakuujeme a necháme marinovat v lednici minimálně 3 hodiny, případně do druhého dne.

Naložený ananas vyndáme a obalíme ve třtinovém cukru, napíchneme na rožeň, (stejný jako když grilujeme kuře, s elektrickým pohonem) a pomalu za stálého otáčení grilujeme do zkaramelizování. 

Při 200 °C grilování trvá asi 40–45 minut.

Přibližně po 30 minutách potřeme ananas rozpuštěným máslem a znovu posypeme cukrem. Grilujeme, až ananas krásně zezlátne a zkaramelizuje.

Podáváme s vanilkovou zmrzlinou a plátky opečených mandlí, nebo jako přílohu ke grilovanému masu.

Tip: Jak si připravit domácí vanilkovou zmrzlinu, se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU