Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Jak oloupat ananas

Milujete čerstvý ananas, ale nevíte, jak ho oloupat? Přesně pro tyto případy připravil Roman Paulus přehledný video návod na loupání ananasu. Zjistíte, jak správně oloupat ananasovou kůru i jak oloupaný ananas dočistit tak, abyste přišli o co nejméně dužiny. Kromě toho, že to zvládne hravě úplně každý, bude výsledkem i pěkně a dekorativně naporcovaný ananas, který si můžete dát jen tak, nebo ho použít do ovocných smoothie.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

POSTUP


Jak oloupat ananas

  1. Zralému ananasu uřízneme vršek s listy a spodek.
  2. Zlehka odkrájíme slupku, ale nekrájíme příliš hluboko.
  3. Částečně oloupané ovoce položíme bokem na podložku a malým nožem vykrájíme šikmé linie, kterými odstraníme tečky z hluboké slupky.
  4. Následně už ozdobně oloupaný ananas podélně rozčtvrtíme a vyřízneme tuhý střed.
  5. Čtvrtiny nakrájíme na plátky a podáváme.

 

Na co ananas využít?

Horní část, která je sladší, sníme samotnou jen tak ke svačině. Pochutnáte si na něm i v rýžovém salátu se zakysanou smetanou, lahodném smootie s mátou nebo ovocných špízech s vlašskými ořechy. Hodit se bude i ke sladkým koláčům.

Oproti tomu kyselejší spodní část využijeme zejména v kombinaci s masem. Vynikne v jednoduchých špízech z kuřete nebo z krkovice, luxusní vajíčkové pomazánce nebo tropickém smoothie s liči, banány a jogurtem. Případně ho prostě obalte v cukru a ugrilujte samotný.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.