Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Milujete čerstvý ananas, ale nevíte, jak ho oloupat? Přesně pro tyto případy připravil Roman Paulus přehledný video návod na loupání ananasu. Zjistíte, jak správně oloupat ananasovou kůru i jak oloupaný ananas dočistit tak, abyste přišli o co nejméně dužiny. Kromě toho, že to zvládne hravě úplně každý, bude výsledkem i pěkně a dekorativně naporcovaný ananas, který si můžete dát jen tak, nebo ho použít do ovocných smoothie.
01.Horní část, která je sladší, sníme samotnou jen tak ke svačině. Pochutnáte si na něm i v rýžovém salátu se zakysanou smetanou, lahodném smootie s mátou nebo ovocných špízech s vlašskými ořechy. Hodit se bude i ke sladkým koláčům.
02.Oproti tomu kyselejší spodní část využijeme zejména v kombinaci s masem. Vynikne v jednoduchých špízech z kuřete nebo z krkovice, luxusní vajíčkové pomazánce nebo tropickém smoothie s liči, banány a jogurtem. Případně ho prostě obalte v cukru a ugrilujte samotný.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT