Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Pečená krůtí prsa s rýžovým salátem

Podívejte se, jak připravuje pečená krůtí prsa s rýžovým salátem s ananasem náš šéfkuchař Roman Paulus. Taková chutná spojení najdete jen na stránkách kuchynelidlu.cz
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Krůtí prsa

  • 1 kg krůtích prsou v celku XXL Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • rostlinný olej Promienna

Rýžový salát

  • 150 g basmati rýže Golden Sun
  • 100 g červené papriky
  • 2 jarní cibulky
  • 1 červená cibule
  • 50 g rozinek Belbake
  • 100 g ananasu
  • 50 g zakysané smetany Pilos (18 % tuku)
  • 100 ml bílého jogurtu Pilos (3,7 % tuku)
  • 4 polév. lž. kari Mikado
  • 1 káv. lžič. sladké mleté papriky Mikado
  • 1 citron (šťáva)
  • salát polníček na servírování
  • zapékací mísa
  • vpichový teploměr
  • alobal
  • provázek

POSTUP

Krůtí prsa

Krůtí prsa osolíme, opepříme a dobře svážeme provázkem. V pánvi rozehřejeme rostlinný olej a maso zprudka opečeme. Přendáme do zapékací mísy s trochou vody a vložíme do trouby předehřáté na 150 °C. Teploměr vpíchneme nejdříve do menšího kusu masa a pečeme tak dlouho, dokud v jádře masa nebude 65 °C. Poté vyndáme z trouby a necháme pod pokličkou nebo přikryté alobalem ještě asi 15 minut odpočívat. Odstraníme provázek a nakrájíme na plátky.

Rýžový salát

Rýži uvaříme a necháme vychladnout. Přidáme červenou papriku nakrájenou na kostičky, lahůdkovou cibulku a červenou cibuli nakrájené najemno, rozinky, ananas nakrájený na kostky, přidáme zakysanou smetanu a jogurt a promícháme. Dochutíme kari, mletou paprikou a citronovou šťávou, osolíme a necháme odležet v lednici, dokud se nedopečou krůtí prsa.

Servírování

Odleželý salát podáváme s plátky šťavnatých krůtích prsou, ozdobíme lahůdkovou cibulkou nakrájenou na kolečka a salát polníček.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU