Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme olivový olej, granulovaný česnek, pálivou papriku a řádně promícháme. Necháme marinovat alespoň 3 hodiny (nebo přes noc) v lednici.
Na přeskáčku napichujeme na špejli maso, kusy papriky, ananasu a cibule. Následně grilujeme v grilovací pánvi bez oleje (ten máme již na mase) ze všech stran. Do pánve přidáme i celé lahůdkové cibulky. Na hotové špízy dáme kousek česnekového másla, přikryjeme alobalem a necháme 5 minut odpočinout.
Mrkev, celer, řapíky a cibuli nakrájíme na nudličky a listovou petržel nahrubo.
Smícháme ve větší míse, přidáme sůl, pepř, olivový olej, jogurt a dochutíme citronovou šťávou.
Solené ořechy opražíme nasucho v pánvi spolu s lžičkou pálivé papriky.
Smícháme změklé máslo s nasekaným česnekem, listovou petrželí, solí a citronovou šťávou.
Skladujeme v lednici, kde vydrží až několik týdnů. Uchovat lze i v mrazáku.
Hotové špízy podáváme společně s výpekem a rozpuštěným česnekovým máslem z pánve v malé mističce a opečenou lahůdkovou cibulkou. Přidáme i salát který posypeme praženými pikantními kešu ořechy a ozdobíme listovou petrželí.