Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Kuřecí špízy s ananasem a rýží s polévkovými nudlemi

Ochutnejte zajímavý recept Romana Pauluse - kuřecí špízy s ananasem podávané s rýží smíchanou s polévkovými nudlemi.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 600 g masa z kuřecích stehen Grill&Fun
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 200 g červené papriky
  • 200 g čerstvého ananasu
  • řepkový olej Vita D'or
  • 2 polév. lž. sekaného zázvoru
  • 2 polév. lž. sekaného česneku
  • 2 polév. lž. másla Pilos
  • 2 polév. lž. květového medu
  • 4 polév. lž. sójové omáčky Kania
  • 200 g polévkových nudlí Combino
  • 200 g vařené jasmínové rýže Golden Sun
  • 6 lahůdkových cibulek
  • 1 menší brokolice
  • dřevěné špejle
  • cedník

POSTUP

Rýži si předem uvaříme dle návodu a brokolici uvaříme na páře do měkka.

Kuřecí stehna vykostíme, očistíme a nakrájíme na kostky. Podrobný video návod, jak vykostit kuřecí stehna, naleznete v Kulinářské akademii Lidlu.

Maso dobře osolíme, opepříme a společně s nakrájeným oloupaným ananasem a nakrájenou paprikou napichujeme na dřevěné špejle.

Takto připravené špízy opékáme v rozpálené pánvi s rostlinným olejem z obou stran. Následně je vyndáme na talíř a na výpeku orestujeme najemno nakrájený zázvor a česnek, po chvilce přidáme med a sójovou omáčku, krátce povaříme a opečené špízy vrátíme zpět do pánve, kde je necháme asi 3 minuty na mírném plameni probublávat.

Hotové špízy vyndáme z pánve a omáčku ještě ohřejeme, případně trochu zredukujeme.

Nevařené polévkové nudle orestujeme na oleji dozlatova, podlijeme vodou, osolíme, vaříme asi 3 minuty doměkka a poté scedíme.

Ve stejné pánvi rozehřejeme máslo, přidáme trochu vody, uvařenou rýži, lehce prohřejeme, zamícháme vařené nudle a přidáme dvě nasekané lahůdkové cibulky.

Pokud je třeba, brokolici můžeme ohřát na pánvi s trochou vody, másla a soli.

Servírování:

Na talíř dáme porci rýže s nudlemi, dva kuřecí špízy, brokolici a nakonec špízy přelijeme svařeným výpekem a ozdobíme lahůdkovou cibulkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU