Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Grilované ovoce se zmrzlinou

Spojení sladkého a grilování? Ledové zmrzliny a rozpáleného uhlí? Snadno! Seznamte se s receptem našeho šéfkuchaře na grilované ovoce se zmrzlinou a karamelovou omáčkou. Dozvíte se například, které ovoce je ke grilování přímo stvořené. Sladká chuť grilovaného banánu, měkká dužina švestek nebo zkaramelizovaný ananas v kokosovém mléce - to jsou jen některé ovocné pochoutky, které můžete snadno a během pár minut připravit na grilu díky radám Romana Pauluse. Odpočněte si od tradiční grilované krkovice a připravte originální letní dezert s Kulinářskou akademií Lidlu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

POSTUP


Grilované ovoce se zmrzlinou

Potřebujeme

  • gril

Suroviny:

  • ananas
  • vodní meloun
  • bluma
  • jablko
  • banán
  • třtinový cukr
  • kokosové mléko
  • karamelová omáčka k podávání
  • zmrzlina dle chuti k podávání
  • máta na zdobení

Postup:

Ananas nejprve zalijeme kokosovým mlékem a necháme pár minut marinovat. Poté veškeré očištěné a nakrájené ovoce, včetně okapaného ananasu, obtiskneme v třtinovém cukru a zprudka grilujeme, dokud cukr nezkaramelizuje.

Servírování

Podávejte s kopečkem zmrzliny dle chuti a polité karamelovou omáčkou. Na konec dozdobte lístky čerstvé máty.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU