Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Profesionál
Vanilková omáčka je jemná, sametová a plná chuti. Hodí se ke spoustě dezertů – ke zmrzlině, palačinkám, koláčům nebo čerstvému ovoci. Právě takovou vanilkovou omáčku si můžete připravit podle receptu Kulinářské akademie Lidlu. Ve videu se dozvíte, jak zpracovat vanilkový lusk, co udělat, aby omáčka byla krémová a měla intenzivní chuť. Tak s chutí do toho!
Energie
16 888 kJ / 4 036 kcal
Bílkoviny
44,50 g
Tuky
364,30 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,90 g
Sacharidy
136,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Smetanu zahřejeme v hrnci a přisypeme cukr. Vanilkové lusky podélně rozřízneme a vyškrábneme zrníčka, která i s luskem vložíme do smetany. Jakmile se smetana začne vařit, vmícháme část ke žloutkům. Směs vlijeme zpět do hrnce, stáhneme plamen a mícháme do zhoustnutí, teplota směsi by se měla pohybovat kolem 85 °C. Hotovou omáčku scedíme přes sítko a necháme vychladnout.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT