Do mixovací nádoby nandáme bezlepkovou pečicí směs, rozpuštěné máslo, vejce, žloutek, cukr, sůl, droždí a vlažné mléko.
Tip: Z jedné dávky těsta připravíme asi 32 mini koblížků a 8 porcí (4 koblihy na porci).
Přístroj nastavíme na program hnětení měkkého těsta po dobu 2 minut, přiklopíme víkem a počkáme na zpracování těsta.
Z hotového těsta tvarujeme malé kuličky, které následně smažíme v rozpáleném tuku dozlatova.
Tip: Nejchutnější mini koblížky připravíte smažením v přepuštěném másle. Vynikající však budou i ty připravené v rostlinném oleji nebo směsi obojího.
Zlatavé koblížky ihned obalíme ve směsi moučkového a skořicového cukru.
Můžeme již podávat samotné v cukru obalené koblížky, nebo je servírovat s domácí vanilkovou omáčkou, ragú z lesního ovoce, čerstvým drobným ovocem a ozdobené lístečkem máty.
Tip: Jak připravit domácí vanilkovou omáčku a ragú se zmraženého ovoce zjistíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.
Orientační nutriční hodnoty (1 obalený koblížek bez příloh): 108 kcal, 1 g bílkovin, 17 g sacharidů, 4 g tuků.