Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Rozinky přes noc namočíme do rumu a před přípravou náplně scedíme.
V misce smícháme měkký tvaroh s cukry, žloutkem, rozinkami a důkladně promícháme.
Ihned používáme jako náplň do buchet, koláčů nebo rychlých zákusků z listového těsta.
Listové těsto rádlem rozdělíme na 6 dílů a do každého z nich vyřízneme čtverečky podle videa. Volné rohy přes sebe přeložíme a pomažeme rozšlehaným vejcem. Do středu umístíme lžíci tvarohové náplně, na kterou položíme půlku meruňky a posypeme drobenkou.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut dozlatova.
Drobenka (někdy nazývaná žmolenka) není žádná věda. Připravíte jí z 150 g polohrubé mouky, 100 g másla a 100 g krupicového cukru. Suroviny dáte do mísy a rukama „žmouláte“ tak dlouho, dokud se správně nedrobí.
Hotovou ji můžete ihned použít nebo přendat do krabičky a uchovávat v lednici minimálně týden na další použití.