Roman Paulus

Ořechová náplň a rychlé ořechové větrníky

Šátečky s domácí ořechovou náplní se rozplývají na jazyku. Ořechová náplň podle šéfkuchaře Romana PauluseŠátečky s domácí ořechovou náplní se rozplývají na jazyku. Ořechová náplň podle šéfkuchaře Romana Pauluse je nesmírně snadná a skvěle se hodí do buchet, koláčů, šátečků, závinů (štrúdlů) a do mnoha dalších receptů z listového nebo kynutého těsta. Roman Paulus také ukáže výrobu jednoduchých rychlých větrníků z listového těsta. Do šátečků i buchet se k ořechové náplni hodí i ovoce – čerstvé i sušené. Nezapomeňte proto experimentovat a přidejte při pečení do svých zákusků (nebo klidně do samotné náplně) rozinky, švestky, meruňky, třešně nebo cokoliv, co máte rádi.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Ořechová náplň

  • 150 ml plnotučného mléka
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g vlašských ořechů
  • 1 polév. lž. rumu
  • 25 g piškotů

Rychlé ořechové větrníky

  • 1 balení listového těsta
  • vejce na potření

POSTUP

Ořechová náplň:

Do menšího hrnce nalijeme mléko, přidáme oba cukry, namleté ořechy, krátce povaříme, přilijeme rum a po chvíli zahustíme najemno umletými piškoty. Krátce vaříme, dokud náplň nezhoustne na požadovanou konzistenci.

 

Vychladlou náplň používáme do buchet, koláčů nebo zákusků z listového těsta.

Rychlé ořechové větrníky:

Listové těsto rádlem rozdělíme na 6 dílů a každý z nich v rohu diagonálně nařízneme asi do jedné třetiny. Do středu umístíme lžíci ořechové náplně. Jednu půlku rohu přeložíme do středu a konec pomažeme rozšlehaným vejcem. Opakujeme u všech čtyř rohů, dokud nezískáme tvar větrníku a zafixujeme párátkem. Celé větrníčky znovu potřeme rozšlehaným vejcem.

Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut dozlatova.

 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU