Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
15 min.
Obtížnost
Začátečník
Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte recept Markéty Krajčovičové na přípravu rychlého a snadného čokoládového dezertu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 958 kJ / 468 kcal
Bílkoviny
8,60 g
Tuky
12,10 g
Vláknina
2,20 g
Sůl
0,30 g
Sacharidy
62,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do skleničky dáme několik piškotů, které polijeme tuzemákem a necháme nasáknout. Do hrnce nalijeme větší část mléka, přidáme 15 g cukru krystal a zahřejeme. Ve zbylém mléku rozmícháme pudinkový prášek, přilijeme k ohřátému mléku a mícháme do zhoustnutí. Do horkého pudinku vmícháme nahrubo nasekanou čokoládu a necháme rozpustit. Pomocí lžíce navrstvíme pudink do skleniček na piškoty a na pudink dáme opět piškoty.
02.Do hmoždíře nasypeme 50 g cukru, přidáme pár natrhaných lístků máty a důkladně rozdrtíme. Kysanou smetanu smícháme s mátovým cukrem a navrstvíme do skleniček.
03.Ozdobíme sušenkami Morning Minute a lístkem máty. Podáváme vychlazené.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT