Markéta Krajčovičová
Doba přípravy15 min.

Dezert do skleničky

Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte recept Markéty Krajčovičové na přípravu rychlého a snadného čokoládového dezertu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 1 balení kulatých piškotů Retro
  • 400 ml mléka v sáčku Retro (1,5 % tuku)
  • 12 lžic Tuzemáku Alliance
  • 40 g čokoládového pudinku Castello
  • 65 g cukru krystal Castello
  • 50 g čokolády na vaření Fin Carré
  • 250 g kysané smetany Pilos (16 % tuku)
  • 50 g kakaových Morning Minute Crownfield
  • čerstvá máta
  • 6 skleniček (200 ml)
  • hmoždíř

POSTUP

Do skleničky dáme několik piškotů, které polijeme tuzemákem a necháme nasáknout. Do hrnce nalijeme větší část mléka, přidáme 15 g cukru krystal a zahřejeme. Ve zbylém mléku rozmícháme pudinkový prášek, přilijeme k ohřátému mléku a mícháme do zhoustnutí. Do horkého pudinku vmícháme nahrubo nasekanou čokoládu a necháme rozpustit. Pomocí lžíce navrstvíme pudink do skleniček na piškoty a na pudink dáme opět piškoty.

Do hmoždíře nasypeme 50 g cukru, přidáme pár natrhaných lístků máty a důkladně rozdrtíme. Kysanou smetanu smícháme s mátovým cukrem a navrstvíme do skleniček.

Ozdobíme sušenkami Morning Minute a lístkem máty. Podáváme vychlazené.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU