Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Nejprve oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. V robotu ušleháme žloutky s cukrem. Za stálého šlehání přidáme mouku, škrob a připravený sníh. Vzniklé těsto přendáme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem vytvoříme jednotlivé piškoty (průměr asi 5 cm – dle velikosti skleničky). Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 12 minut dozlatova.
V hrnci smícháme smetanu s cukrem. Přisypeme kakao, stáhneme plamen, aby se smetana nevařila, přidáme škrob a za stálého míchání metličkou svaříme do hustšího krému. Po odstranění z ohně přimícháme asi 50 g másla a rozehřátou čokoládu. Necháme vychladnout. Nakonec dáme do robotu 200 g másla, postupně přidáme vychlazený krém a důkladně vyšleháme.
Do skleniček nalejeme vaječný koňak, na něj položíme piškot vypouklou částí nahoru a ten ozdobíme krémem pomocí cukrářského sáčku po celém povrchu. Nakonec celý povrch krému přelijeme rozpuštěnou čokoládou smíchanou se smetanou, nebo krém pouze lehce dozdobíme pruhy čokolády. Zbylé piškoty lehce přelijeme čokoládovou polevou a ponoříme do krému s čokoládou.