Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Lilky propícháme vidličkou, lehce pomažeme olejem a grilujeme nebo pečeme v troubě rozehřáté na 250 °C doměkka. Slupka může být lehce spálená. Necháme trochu vychladnout, rozpůlíme a vydlabeme dužinu. Ochutíme citronovou šťávou, sezamovou pastou tahini, česnekem a cibulí nakrájenými nadrobno, solí, pepřem, olivovým olejem a římským kmínem. Důkladně promícháme a přidáme nasekanou listovou petržel a koriandr.
V rozehřáté pánvi s olivovým olejem opečeme plátky světlého chleba do křupava. Hotovou topinku potřeme stroužkem česneku, rozpůlíme a naneseme baba ganoush na každou porci. Dochutíme sušenými rajčaty, fetou a čerstvými lístky koriandru.
TIP: Jak připravit domácí sušená rajčata se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.
TIP: Baba ganoush můžete i rozmixovat, aby měl jemnější strukturu.