Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod. 5 min.

Jogurtový pohár

Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte recept Markéty Krajčovičové na jogurtový pohár s banány a čokoládou.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Krém

  • 600 ml krémového bílého jogurtu Pilos (obsah tuku 3,7 %)
  • 250 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 2 lžíce bramborového škrobu Castello
  • 500 g Paloučku Pilos
  • 200 ml zahuštěného slazeného mléka Pilos (9%)

Piškot

  • 150 g krémového bílého jogurtu Pilos (obsah tuku 3,7 %)
  • 8 vajec "M"
  • 150 g cukru krupice Castello
  • 50 ml másla Pilos
  • 150 g hladké mouky Castello

Na ozdobu

  • asi 200 ml smetanového likéru Queen Margot (17 %)
  • strouhaný kokos ATCO
  • 2 banány
  • 350 g čokolády na vaření Fin Carré
  • 200 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • vykrajovátka dle velikosti skleničky
  • ruční šlehač
  • skleněný pohár (obsah 300 ml)
  • metlička
  • pečicí papír
  • potravinová fólie
  • kuchyňský robot

POSTUP

Krém

V hrnci zahřejeme a metličkou smícháme smetanu se škrobem. Za stálého míchání vznikne kaše husté konzistence. Přendáme do misky a překryjeme potravinovou fólií (prsty přitiskneme na povrch, aby nevznikl škraloup) a necháme vychladnout. Poté smícháme v robotu s Paloučkem, slazeným kondenzovaným mlékem a jogurtem.

Piškot

Nejprve oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. V robotu smícháme žloutky, cukr, rozehřáté máslo a jogurt. Přisypeme mouku a ručně opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto přelijeme na pečicím papírem vyložený plech a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 15 minut.

Jogurtový pohár

Skleničky namočíme do smetanového likéru (asi 2 mm od okraje) a poté do strouhaného kokosu. Do 1/3 skleničky dáme připravený krém. Na vnitřní stěny nalepíme dokola nakrájený banán. Na krém položíme v likéru namočené kolečko piškotu a opět překryjeme krémem a jedním kolečkem s likérem. Navrch nalijeme čokoládu, kterou jsme rozehřáli a smíchali se smetanou. Dozdobíme strouhaným kokosem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU