Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Rakytníkový sirup

Dopřejte dětem i celé rodině vitamínovou bombu v podobě snadného rakytníkového sirupu. Vylisovaná šťáva pomáhá v boji proti nachlazení, chřipce a proti bolestem v krku, které na podzim čekají na každém rohu. Jak se bránit pomocí přírody vám prozradí Roman Paulus v následujícím receptu Kulinářské akademie Lidlu. Rovnou přidá i tipy jak chutný sirup skladovat a jak připravit rychlou rakytníkovou limonádu. Vyzbrojte se na podzim a připravte si s námi oranžový elixír se skrytou silou superhrdiny vitaminu C.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Rakytníkový sirup

  • rakytníkové bobule
  • cukr
  • šnekový odšťavňovač
  • trychtýř
  • sklenice na sirup

POSTUP

Z bobulí rakytníku vylisujeme šťávu, kterou přelijeme do hrnce a přidáme cukr.

Na mírném plameni za stálého míchání zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Sirup však nevaříme a plamen vypneme hned, jak bude cukr rozpuštěný, aby se zachovalo maximum vitaminů.

Hotový sirup plníme do lahví tak, aby se dal kdykoli snadno protřepat a skladujeme v lednici.

Ke snadné přípravě limonády nám bude skačit sklenice, do které dáme led, hotový sirup podle chuti, narthané lístky čerstvé máty a zalijeme vodou nebo sodovkou. Stačí už jen ozdobit pěkným brčkem a vychutnáváme sladký přísun vitaminů.

TIP: Rakytník můžete použít i zmrazený. V takovém případě ho nechte nejdříve rozmrazit a teprve potom ho odšťavněte.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU