Koláč s hruškami a gorgonzolou
Doba přípravy25 min.

Koláč s hruškami a gorgonzolou

Slané koláče se těší velké oblibě. Vyzkoušejte koláč s gorgonzolou a ořechy, které skvěle dopňuje sladká hruška. 
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × balení listového těst s pečicím papírem Belbake
  • 2 × středně velké hrušky
  • 1 × balení sýru gorgonzola Lovilio
  • 50 g ořechů Alesto (mandle, kešu, pekanové, vlašské…)
  • 1 × lžíce másla Pilos

POSTUP

Omyté a oloupané hrušky nakrájíme podélně na silnější plátky. Listové těsto vložíme do dortové formy nebo na klasický plech (můžeme ho rozkrájet i na menší čtverce) a potřeme rozpuštěným máslem. Na těsto rozložíme rovnoměrně plátky hrušek, posypeme rozdrobenou gorgonzolou a sekanými ořechy.

Pečeme dozlatova v rozehřáté troubě asi 15 minut při teplotě 220 °C.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.