Občerstvení pro fanoušky

Občerstvení pro fanoušky

83. mistrovství světa v ledním hokeji se pomalu a jistě rozjíždí, což znamená, že následující dva týdny stráví většina z nás před obrazovkou a bude podporovat naše hokejisty na cestě za úspěchem. Než se ale pohodlně posadíme k televizi, než začneme uzavírat sázky na vítěze, musíme si připravit něco chutného k zakousnutí.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Pokud patříte mezi náruživé hokejové fanoušky, jistě víte, že občerstvení je při sledování zápasu velmi důležité. Mělo by být nachystáno včas, abychom pak nemuseli vstávat v tom nejméně vhodném okamžiku. Jak je ale připravit, abychom v kuchyni nestrávili spoustu času? V Kuchyni Lidlu najdete spoustu zajímavých receptů, jak tzv. finger food připravit snadno a rychle.

Topinky

Nejlepším způsobem, jak připravit občerstvení pro fanoušky, je mix různých pochoutek, například bruschetty, chlebíčky a topinky.

Připravit malé topinky ze světlých baget je opravdu hračka. Bagety nakrájejte na menší kousky, potřete česnekem nebo bylinkovým máslem, na ně dejte mozzarellu, zapečte a ozdobte čerstvou bazalkou. Snadné, ale dobré, určitě se po nich jenom zapráší. Pro milovníky výraznějších chutí máme recept na zapečené bagetky se sýrem brie. Pokud máte trochu více času, zkuste grilované ciabatty s mozzarellou a marinovanou paprikou.

 

Chlebíčky

Výhodou chlebíčků je, že se podávají studené a můžete je připravit relativně v předstihu. Každý fanoušek bude nadšený, když dostane talíř různých chlebíčků, které zaženou hlad v průběhu zápasu. Takové fandění může být náročné (hlavně na nervy), a proto je třeba myslet na doplnění energie. Malé barevné chlebíčky a kanapky můžete připravit podle receptů Romana Pauluse, které najdete v Kulinářské akademii Lidlu v několika variantách:

Bruschetty

Italské bruschetty s trochou olivového oleje jsou k televizi jako stvořené. Klasická bruschetta je dozdobena rajčaty, mozzarellou, černými olivami a lístky čerstvé bazalky. Neomezujte se ovšem jen na klasiku a vyzkoušejte i chuťové variace Romana Pauluse s rajčaty, karamelizovanou cibulí a ančovičkami nebo se šunkou a lilkovým kaviárem. Můžete připravit i exkluzivnější verzi s tatarákem z lososa nebo tuňáka.

Z listového těsta

Listové těsto je velice vděčná surovina nejen ve sladké kuchyni, k přípravě malých „zobaček“ je jako stvořené. Ochutnejte například slané tyčinky se sýrem cheddar a salsami, košíčky plněné šunkou, sýrem s modrou plísní a karamelizovanou cibulí nebo koláčky s hruškami a gorgonzolou. Oba recepty jsou hotové vcukuletu a zvládne je opravdu každý.

Zelenina na stůl

Pokud si chcete udělat pohodový večer u hokeje, měli byste připravit něco víc než jen chlebíčky a kanapky. Nedílnou součástí tabule je i zelenina, ze které lze připravit zdravou a křupavou delikatesu. V Kuchyni Lidlu najdete dva recepty na lilkové a cuketové roládky plněné sýrem. Jsou zdravé, výživné a navíc skvěle vypadají. Za takové občerstvení vám budou určitě vděčné všechny fanynky a nejen ty. Cuketa je navíc natolik univerzální zelenina, že z ní po nakrájení na plátky můžete připravit i mini pizzu.

Zelenina je skvělou surovinou k přípravě pomazánek, které jsou skvělou přílohou k chlebíčkům nebo bruschettám. Můžete do nich také namáčet crudités z mrkve či řapíkatého celeru nebo také domácí grissini. Zkuste si připravit třeba lilkový baba ganoush nebo všemi oblíbené guacamole.

Aby bylo vaše fanouškovské občerstvení dokonalé, doplňte ho ještě domácími pikantními oříšky. Je to absolutní must have a slibujeme, že vás nezklamou a díky jemné pálivé příchuti vám zvednou u televize adrenalin.

A teď už jen hoši, do toho!

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.