Pokud patříte mezi náruživé hokejové fanoušky, jistě víte, že občerstvení je při sledování zápasu velmi důležité. Mělo by být nachystáno včas, abychom pak nemuseli vstávat v tom nejméně vhodném okamžiku. Jak je ale připravit, abychom v kuchyni nestrávili spoustu času? V Kuchyni Lidlu najdete spoustu zajímavých receptů, jak tzv. finger food připravit snadno a rychle.
Nejlepším způsobem, jak připravit občerstvení pro fanoušky, je mix různých pochoutek, například bruschetty, chlebíčky a topinky.
Připravit malé topinky ze světlých baget je opravdu hračka. Bagety nakrájejte na menší kousky, potřete česnekem nebo bylinkovým máslem, na ně dejte mozzarellu, zapečte a ozdobte čerstvou bazalkou. Snadné, ale dobré, určitě se po nich jenom zapráší. Pro milovníky výraznějších chutí máme recept na zapečené bagetky se sýrem brie. Pokud máte trochu více času, zkuste grilované ciabatty s mozzarellou a marinovanou paprikou.
Výhodou chlebíčků je, že se podávají studené a můžete je připravit relativně v předstihu. Každý fanoušek bude nadšený, když dostane talíř různých chlebíčků, které zaženou hlad v průběhu zápasu. Takové fandění může být náročné (hlavně na nervy), a proto je třeba myslet na doplnění energie. Malé barevné chlebíčky a kanapky můžete připravit podle receptů Romana Pauluse, které najdete v Kulinářské akademii Lidlu v několika variantách:
Italské bruschetty s trochou olivového oleje jsou k televizi jako stvořené. Klasická bruschetta je dozdobena rajčaty, mozzarellou, černými olivami a lístky čerstvé bazalky. Neomezujte se ovšem jen na klasiku a vyzkoušejte i chuťové variace Romana Pauluse s rajčaty, karamelizovanou cibulí a ančovičkami nebo se šunkou a lilkovým kaviárem. Můžete připravit i exkluzivnější verzi s tatarákem z lososa nebo tuňáka.
Listové těsto je velice vděčná surovina nejen ve sladké kuchyni, k přípravě malých „zobaček“ je jako stvořené. Ochutnejte například slané tyčinky se sýrem cheddar a salsami, košíčky plněné šunkou, sýrem s modrou plísní a karamelizovanou cibulí nebo koláčky s hruškami a gorgonzolou. Oba recepty jsou hotové vcukuletu a zvládne je opravdu každý.
Pokud si chcete udělat pohodový večer u hokeje, měli byste připravit něco víc než jen chlebíčky a kanapky. Nedílnou součástí tabule je i zelenina, ze které lze připravit zdravou a křupavou delikatesu. V Kuchyni Lidlu najdete dva recepty na lilkové a cuketové roládky plněné sýrem. Jsou zdravé, výživné a navíc skvěle vypadají. Za takové občerstvení vám budou určitě vděčné všechny fanynky a nejen ty. Cuketa je navíc natolik univerzální zelenina, že z ní po nakrájení na plátky můžete připravit i mini pizzu.
Zelenina je skvělou surovinou k přípravě pomazánek, které jsou skvělou přílohou k chlebíčkům nebo bruschettám. Můžete do nich také namáčet crudités z mrkve či řapíkatého celeru nebo také domácí grissini. Zkuste si připravit třeba lilkový baba ganoush nebo všemi oblíbené guacamole.
Aby bylo vaše fanouškovské občerstvení dokonalé, doplňte ho ještě domácími pikantními oříšky. Je to absolutní must have a slibujeme, že vás nezklamou a díky jemné pálivé příchuti vám zvednou u televize adrenalin.
A teď už jen hoši, do toho!
Po pečené kachně určitě přijde chuť na sladké. Svatomartinskou tabuli proto výborně doplní pečené dobroty od Markéty!
Halloweenské dýňové lucerničky jsou sice doménou spíše anglosaských zemí, v posledních letech si ale našly cestu i do českých domácností.
Blíží se Halloween a s ním děsivě dobrá hostina, na kterou se nezapomíná! Proměňte letos klasické menu ve strašidelné, které pobaví, ale i zachutná.