Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na velmi malé kostičky. Přidáme nadrobno nakrájenou očištěnou cibuli, lžíci nasekaných kaparů a přilijeme citrónovou šťávu. Nakonec přidáme nakrájenou nať lahůdkové cibulky, osolíme, opepříme, důkladně zamícháme a necháme 4 až 5 minut odstát. Odstátou směs podle chuti znovu okořeníme, přidáme pár kapek olivového oleje a znovu zamícháme.
Plátky chleba opečeme na olivovém oleji dokřupava. Opečené plátky necháme chvíli vychladnout, na ně naneseme připravený tatarák. Můžeme přidat také několik kousků kaparů a nakrájené cibule. Navrch nastrouháme natvrdo uvařené vajíčko a ozdobíme kouskem natě lahůdkové cibulky.
V misce smícháme vinný ocet, 2 lžíce olivového oleje sůl a pepř. K omytému a osušenému salátu přidáme zálivku až těsně před podáváním.
Lososový tatarák s opečeným chlebem podáváme na talíři s listovým salátem ochuceným octovou zálivkou.