Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Lososový tatarák s opečeným chlebem

Lososový tatarák s opečeným chlebem je skvělé pohoštění místo klasických chlebíčků. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g čerstvého lososa
  • 1 × malá cibule
  • 1,5 × lžíce kaparů Freshona
  • šťáva z poloviny citronu
  • 3 × lžíce natě lahůdkové cibulky
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • olivový olej Primadonna podle potřeby
  • 8 × plátků dřevorubeckého chleba
  • 2 × vejce uvařené natvrdo
  • 200 g listového salátu (například rukola, insalatina, polníček)
  • 2 × lžíce bílého vinného octa Acentino

POSTUP

Losos

Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na velmi malé kostičky. Přidáme nadrobno nakrájenou očištěnou cibuli, lžíci nasekaných kaparů a přilijeme citrónovou šťávu. Nakonec přidáme nakrájenou nať lahůdkové cibulky, osolíme, opepříme, důkladně zamícháme a necháme 4 až 5 minut odstát. Odstátou směs podle chuti znovu okořeníme, přidáme pár kapek olivového oleje a znovu zamícháme.

Opečený chléb

Plátky chleba opečeme na olivovém oleji dokřupava. Opečené plátky necháme chvíli vychladnout, na ně naneseme připravený tatarák. Můžeme přidat také několik kousků kaparů a nakrájené cibule. Navrch nastrouháme natvrdo uvařené vajíčko a ozdobíme kouskem natě lahůdkové cibulky.

Listový salát

V misce smícháme vinný ocet, 2 lžíce olivového oleje sůl a pepř. K omytému a osušenému salátu přidáme zálivku až těsně před podáváním.

Servírování

Lososový tatarák s opečeným chlebem podáváme na talíři s listovým salátem ochuceným octovou zálivkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.