Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Zapečené bagetky se sýrem Brie

Víte, jak připravit zapečené bagety se sýrem Brie a cibulovým chutney? Navštivte Kuchyni Lidlu a vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 200 g sýra Brie Chêne d’argent
  • 100 g slaniny v celku Baroni
  • olivový olej
  • 2 cibule
  • čerstvý tymián
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 150 ml jablečné šťávy 100% Vitafit
  • 2 francouzské bagety
  • čerstvá máta
  • grilovací pánev
  • pečicí plech
  • pečicí papír
  • malý hrnec

POSTUP

Slaninovo - cibulové chutney

Slaninu nakrájíme na tenké plátky, které poklademe vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě pod grilem na 250 °C asi 10 minut dokřupava. Do hrnce s rozpáleným olivovým olejem dáme nahrubo nakrájenou cibuli, ochutíme lístky čerstvého tymiánu, solí a pepřem. Po orestování cibule dozlatova přidáme třtinový cukr, který necháme rozpustit. Podlijeme jablečnou šťávou a chvíli vaříme. Mezitím najemno nakrájíme upečenou slaninu a přidáme k chutney. Důkladně promícháme a dále dusíme na mírném ohni 15 - 20 minut.

Zapečené bagetky

Francouzské bagety rozřízneme na 4 části (uprostřed na půl a vzniklé poloviny podélně na půl). Grilujeme kůrkou nahoru na troše olivového oleje v rozpálené grilovací pánvi dozlatova. Sýr Brie nakrájíme na tenké plátky (krájíme mírně šikmo od špičky). Ugrilované bagety přendáme na plech, na každou přidáme slaninovo-cibulové chutney a 2 – 3 plátky sýra Brie. Vložíme do předem předehřáté trouby (pod gril) na 250 °C asi na 3 minuty zapéct. Sýr by se měl trochu rozpustit.

Servírování

Křupavé zapečené bagetky se sýrem Brie servírujeme ozdobené lístky čerstvé máty a dokončíme trochou slaninovo-cibulového chutney.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU