Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Košíčky plněné šunkou, sýrem s modrou plísní a karamelizovanou cibulí


SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 4 menší červené cibule
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 polév. lž. přírodního třtinového cukru Belbake
  • čerstvý tymián
  • 100 ml balsamica Acentino
  • 1 balení listového těsta s pečicím papírem Chef Selelect (275 g)
  • máslo Pilos na vymazání formy
  • 150 g prosciutto cotto
  • 150 g sýra s modrou plísní Rival
  • 1 hrst vlašských ořechů Alesto
  • listová petržel na ozdobu
  • forma na muffiny

POSTUP

Cibulová marmeláda

Cibuli nakrájíme na tenké proužky, osolíme, opepříme a orestujeme na rozehřátém olivovém oleji dozlatova. Přidáme třtinový cukr a necháme zkaramelizovat. Ochutíme tymiánem, podlijeme balsamicem a vaříme na mírném ohni, až se tekutina odpaří.

Košíčky

Těsto rozřežeme na 12 stejných čtverců, položíme do máslem vymazané formy na muffiny a jemně přitlačíme k okrajům. Naplníme šunkou, mírně vychladlou cibulovou marmeládou, sýrem, posypeme natrhaným tymiánem a nahrubo nalámanými ořechy a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 25 minut dozlatova.

Tip: Místo sýra s modrou plísní můžeme použít kozí sýr.

Servírování

Plněné košíčky můžeme před podáváním dozdobit listovou petrželí.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU