Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Košíčky plněné šunkou, sýrem s modrou plísní a karamelizovanou cibulí


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × menší červené cibule
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × lžíce přírodního třtinového cukru Belbake
  • čerstvý tymián
  • 100 ml balsamica Acentino
  • 275 g listového těsta s pečicím papírem Chef Selelect
  • máslo Pilos na vymazání formy
  • 150 g prosciutto cotto
  • 150 g sýra s modrou plísní Rival
  • 1 × hrst vlašských ořechů Alesto
  • listová petržel na ozdobu
  • forma na muffiny

POSTUP

Cibulová marmeláda

Cibuli nakrájíme na tenké proužky, osolíme, opepříme a orestujeme na rozehřátém olivovém oleji dozlatova. Přidáme třtinový cukr a necháme zkaramelizovat. Ochutíme tymiánem, podlijeme balsamicem a vaříme na mírném ohni, až se tekutina odpaří.

Košíčky

Těsto rozřežeme na 12 stejných čtverců, položíme do máslem vymazané formy na muffiny a jemně přitlačíme k okrajům. Naplníme šunkou, mírně vychladlou cibulovou marmeládou, sýrem, posypeme natrhaným tymiánem a nahrubo nalámanými ořechy a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 25 minut dozlatova.

Tip: Místo sýra s modrou plísní můžeme použít kozí sýr.

Servírování

Plněné košíčky můžeme před podáváním dozdobit listovou petrželí.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.