Roládky s lilkem a balkánským sýrem
Doba přípravy30 min.

Roládky s lilkem a balkánským sýrem

Rychlé, snadné, chutné! Takovné jsou roládky s lilkem a balkánským sýrem podle Kuchyně Lidlu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 velký zralý lilek
  • 1 balení balkánského sýra Pilos
  • 3 lžičky listové petržele
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1 malá chilli paprička
  • olivový olej Primadonna
  • černý pepř Mikado
  • sůl

POSTUP

Omytý lilek pokrájíme na plátky, osolíme, necháme „vypotit“ a poté opatrně osušíme papírovým ubrouskem. Každý plátek potřeme olivovým olejem a grilujeme.

Nádivka

V menší misce rozmačkáme sýr vidličkou a zamícháme s cca 1-2 lžičkami olivového oleje. Chilli papričku, česnek, tymián a petrželku nasekáme najemno a přidáme k sýru. Opepříme a důkladně promícháme.

Na vychladlé plátky lilku dáme nádivku. Zavineme je do rolád a propíchneme párátky, aby se nerozpadly. Takto připravené roládky dáme ještě do lednice ztuhnout.

Tip: Můžeme ozdobit na kostičky nakrájenou červenou paprikou a listovou petrželí.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.