Roládky z cukety
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Skvělé chťovky, na kterých si pochutnají i vegetariáni - to jsou roládky z cukety. 

Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × cukety
  • 100 g gorgonzoly Lovilio nebo sýra Rival Bluedino
  • 100 g čerstvého sýra Pic-Frisch
  • 0,5 × svazku petrželky
  • 1 × lžíce másla
  • 1 × lžíce hořčice Pagusa
  • 4 × lžíce olivového oleje Primadonna
  • 1 × lžíce medu Marlene
  • sůl
  • černý pepř Mikado

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 414 kJ / 338 kcal

Bílkoviny

7,90 g

Tuky

31,30 g

Vláknina

1,20 g

Sůl

0,90 g

Sacharidy

9,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Cukety omyjeme (neloupeme), překrojíme podélně na půl a nakrájíme taktéž podélně na tenké plátky škrabkou na čištění zeleniny. Sýr s plísní nakrájený na kostky smícháme se smetanovým sýrem, máslem a s nakrájenou zelenou petrželkou. Na každý plátek cukety dáme malé množství sýrového krému a srolujeme do roládky. Hotové roládky položíme vedle sebe na talíř a necháme ztuhnout v lednici.

02.Omáčku k roládkám připravíme smícháním hořčice, olivového oleje a medu. Osolíme a opepříme podle chuti.

03.Před podáváním roládky polijeme omáčkou a ozdobíme petrželkou. Dobře chutnají s kousky čerstvé bagety.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo