Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Červenou cibuli překrojíme na poloviny a nakrájíme na plátky. V menším rozpáleném hrnci s trochou olivového oleje orestujeme cibuli dozlatova, osolíme, opepříme, přidáme třtinový cukr a necháme zkaramelizovat. Přilijeme šťávu z poloviny pomeranče a vinný ocet, dobře promícháme a přikryté dusíme asi 20 minut, až vznikne hustá marmeláda.
Upečené kachní maso obereme od kostí do mísy, přidáme kachní výpek a lžíci najemno nasekané petrželky, osolíme a opepříme.
Krajíce dřevorubeckého chleba opečeme na grilovací pánvi na troše olivového oleje z obou stran. Ugrilované chlebíčky potřeme z jedné strany česnekem.
Na každý krajíc chleba natřeme asi 1 lžíci cibulové marmelády, na ni poklademe kachní maso, ozdobíme několika lístky rukoly a pokapeme pomerančovou šťávou.