Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme cukr a lžičku mouky a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, olivový olej, kvásek, prolisovaný česnek a nadrobno nasekaný rozmarýn a zpracujeme hladké tvárné těsto. Z těsta vytvarujeme bochánek, vložíme do čisté mísy, přikryjeme utěrkou a necháme asi 15 minut kynout. Poté těsto lehce vyválíme na moukou posypaném válu a nakrájíme na plátky. Dlaněmi dotvarujeme tenké tyčinky.
Grissini dáme na máslem vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech, každou tyčinku potřeme olivovým olejem a posypeme mákem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C, až grissini zezlátnou. Po upečení necháme vychladnout.
Schwarzwaldskou šunku podélně nakrájíme a omotáme jí vychlazené grissini. Nejlépe chutnají s dipem nebo s polévkou, např. cibulovou.