Grilovací sezóna je v plném proudu. Proto vezměte kousek šťavnatého masa, rybu, zeleninu nebo ovoce, rozpalte gril a připravte si chutné hodování na čerstvém vzduchu. Vždyť prázdniny jsou jako stvořené k trávení času venku s přáteli a rodinou u dobrého jídla. Pojďme se podívat, co všechno jde grilovat a jak připravit dokonalou zahradní párty plnou chutí a vůní.
Než se začnete radovat z chutného jídla z grilu, podívejte se, co všechno je třeba připravit, než se zakousnete do prvního sousta. Na začátek si prohlédněte triky a rady našich šéfkuchařů. Dozvíte se jak správně rozpálit gril krok za krokem, na čem se nejlépe griluje a jaká marináda se ke grilování nejlépe hodí. Naše rady vám usnadní první kroky na cestě k objevování tajemství grilování a pomohou vám připravit ideální zahradní párty s chutným a zdravým jídlem.
Co se k letnímu grilování nejvíce hodí? K surovinám, které se nejčastěji dávají na rošt, patří hlavně klobásy, krkovice a steaky. K tomu nesmí chybět dobrý salát, vhodná grilovací omáčka a letní drink a máte hotovo. Neměli byste se však omezovat jen na maso. Nabídka surovin ke grilování je opravdu široká a vyberou si i vegetariáni. Zkuste grilovat různé druhy zeleniny, ovoce, ryby, mořské plody nebo sýry. Navíc si k nim připravte různé dipy, které jsou snadné a rychlé – zde najdete 3 ověřené recepty. Vyzkoušejte je!
Jste milovníky masa a tápete, jak správně ugrilovat steak? Podívejte se na video našeho šéfkuchaře a dozvíte se, jak se stát v přípravě šťavnatých steaků opravdovým mistrem. Roman Paulus vám krok za krokem ukáže, jak připravit skvělý pokrm z toho nejlepšího kousku masa! Vyberte si ještě svůj stupeň propečení a můžete začít grilovat. Téměř syrový rare pro opravdové gurmány, středně propečený medium, nebo well done, který si oblíbí i děti.
Vyzkoušejte naše oblíbené recepty: grilovanou krkovici v pivní marinádě, grilovanou vepřovou pečeni s medem a asijskou zeleninou, grilovaný Rib Eye steak s červenými paprikami nebo grilovaný Striploin steak s domácími hranolky.
Pokud nejste fanoušky červeného masa, vyzkoušejte grilovanou rybu. Na roštu skvěle vynikne pražma, mořský vlk, pstruh nebo losos. Ve spojení se zeleninou, pečenými bramborami nebo hranolky a voňavými dipy ryby chutnají opravdu skvěle. Proto neváhejte a připravte si je na grilu i vy.
Hledáte ještě něco jiného, méně standardního? Buďte v klidu. Na naší internetové stránce Grill&Fun najdete spoustu zajímavých a chutných receptů. Co byste řekli třeba na špízy? Můžete je připravit z masa, ryb, ovoce nebo zeleniny. Samozřejmě můžete všechny suroviny smíchat dohromady nebo si vybrat jen takovou kombinaci, která vám nejvíce vyhovuje. Vyzkoušejte například: grilovaný špíz z vepřové krkovice a klobásy se zeleninou, ovocné špízy s vlašskými ořechy, barevné zeleninové špízy s meruňkami, grilované marinované zeleninové špízy nebo kuřecí špízy pro nejmenší.
Víte, že na grilu můžete také upéct pizzu? Podívejte se na video našeho šéfkuchaře Romana Pauluse a zjistíte, jak na to. Je to opravdu snadné a pizza chutná výtečně. Vyzkoušejte recepty i na jiné chuťovky z grilu, které chutnají téměř všem: camembert, plněné žampiony nebo brambory.
Přesvědčte se sami, kolik možností grilování skrývá a jak různé pochoutky v grilované podobě chutnají. Určitě najdete svůj oblíbený recept. Přejeme vám úspěšné letní grilování!
Zužitkovat zbytky zeleniny a vyrobit třeba domácí hnojivo? I takto můžete šetřit nejen planetu, ale i vlastní peněženku.
Najdete ho na jídelním lístku snad každé restaurace, připravuje se při různých příležitostech, rádi ho sbalíme jako svačinu na cesty, děti ho milují.…
Zimní období patří zabíjačkám. Měli jste možnost zažít pravou zabíjačku? V následujících řádcích se na jednu „vydáme“, možná se dozvíte i něco, o čem…