Grilovací sezóna je v plném proudu. Proto vezměte kousek šťavnatého masa, rybu, zeleninu nebo ovoce, rozpalte gril a připravte si chutné hodování na čerstvém vzduchu. Vždyť prázdniny jsou jako stvořené k trávení času venku s přáteli a rodinou u dobrého jídla. Pojďme se podívat, co všechno jde grilovat a jak připravit dokonalou zahradní párty plnou chutí a vůní.
Než se začnete radovat z chutného jídla z grilu, podívejte se, co všechno je třeba připravit, než se zakousnete do prvního sousta. Na začátek si prohlédněte triky a rady našich šéfkuchařů. Dozvíte se jak správně rozpálit gril krok za krokem, na čem se nejlépe griluje a jaká marináda se ke grilování nejlépe hodí. Naše rady vám usnadní první kroky na cestě k objevování tajemství grilování a pomohou vám připravit ideální zahradní párty s chutným a zdravým jídlem.
Co se k letnímu grilování nejvíce hodí? K surovinám, které se nejčastěji dávají na rošt, patří hlavně klobásy, krkovice a steaky. K tomu nesmí chybět dobrý salát, vhodná grilovací omáčka a letní drink a máte hotovo. Neměli byste se však omezovat jen na maso. Nabídka surovin ke grilování je opravdu široká a vyberou si i vegetariáni. Zkuste grilovat různé druhy zeleniny, ovoce, ryby, mořské plody nebo sýry. Navíc si k nim připravte různé dipy, které jsou snadné a rychlé – zde najdete 3 ověřené recepty. Vyzkoušejte je!
Jste milovníky masa a tápete, jak správně ugrilovat steak? Podívejte se na video našeho šéfkuchaře a dozvíte se, jak se stát v přípravě šťavnatých steaků opravdovým mistrem. Roman Paulus vám krok za krokem ukáže, jak připravit skvělý pokrm z toho nejlepšího kousku masa! Vyberte si ještě svůj stupeň propečení a můžete začít grilovat. Téměř syrový rare pro opravdové gurmány, středně propečený medium, nebo well done, který si oblíbí i děti.
Vyzkoušejte naše oblíbené recepty: grilovanou krkovici v pivní marinádě, grilovanou vepřovou pečeni s medem a asijskou zeleninou, grilovaný Rib Eye steak s červenými paprikami nebo grilovaný Striploin steak s domácími hranolky.
Pokud nejste fanoušky červeného masa, vyzkoušejte grilovanou rybu. Na roštu skvěle vynikne pražma, mořský vlk, pstruh nebo losos. Ve spojení se zeleninou, pečenými bramborami nebo hranolky a voňavými dipy ryby chutnají opravdu skvěle. Proto neváhejte a připravte si je na grilu i vy.
Hledáte ještě něco jiného, méně standardního? Buďte v klidu. Na naší internetové stránce Grill&Fun najdete spoustu zajímavých a chutných receptů. Co byste řekli třeba na špízy? Můžete je připravit z masa, ryb, ovoce nebo zeleniny. Samozřejmě můžete všechny suroviny smíchat dohromady nebo si vybrat jen takovou kombinaci, která vám nejvíce vyhovuje. Vyzkoušejte například: grilovaný špíz z vepřové krkovice a klobásy se zeleninou, ovocné špízy s vlašskými ořechy, barevné zeleninové špízy s meruňkami, grilované marinované zeleninové špízy nebo kuřecí špízy pro nejmenší.
Víte, že na grilu můžete také upéct pizzu? Podívejte se na video našeho šéfkuchaře Romana Pauluse a zjistíte, jak na to. Je to opravdu snadné a pizza chutná výtečně. Vyzkoušejte recepty i na jiné chuťovky z grilu, které chutnají téměř všem: camembert, plněné žampiony nebo brambory.
Přesvědčte se sami, kolik možností grilování skrývá a jak různé pochoutky v grilované podobě chutnají. Určitě najdete svůj oblíbený recept. Přejeme vám úspěšné letní grilování!
Halloweenské dýňové lucerničky jsou sice doménou spíše anglosaských zemí, v posledních letech si ale našly cestu i do českých domácností.
Blíží se Halloween a s ním děsivě dobrá hostina, na kterou se nezapomíná! Proměňte letos klasické menu ve strašidelné, které pobaví, ale i zachutná.
Halloween je především americký svátek, ale zabydluje se i v Evropě. Máme pro vás zábavný způsob, jak si s dětmi užít Halloween tak trochu po česku.