Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Cuketu, lilek a papriky důkladně omyjeme a nakrájíme na větší kousky, aby nepropadávaly mřížkou grilu. Nakrájenou zeleninu poklademe na rozpálený gril a za pravidelného kontrolování opékáme ze všech stran. Hotovou zeleninu přeložíme do misky, ve které ji budeme ještě za tepla marinovat. Přidáme rozmáčknuté stroužky česneku a nadrobno nasekaný rozmarýn. Vše pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dobře zamícháme.
Na grilování se nejvíce hodí žlutá a červená paprika. Podívejte se na video v Kulinářské akademii Lidlu, kde Vám Roman Paulus ukáže, že papriku můžeme na grilu v podstatě spálit dočerna a stále bude velmi chutná.
Vepřovou krkovici, klobásu, slaninu a očištěnou cibuli nakrájíme na stejně velké kousky. Z očištěných žampionů použijeme celé klobouky. Vepřovou krkovici ochutíme grilovacím kořením a pokapeme olivovým olejem. Připravené suroviny postupně střídavě napichujeme na grilovací jehly tak, abychom využili všechny ingredience.
Rošt rozpáleného grilu potřeme kouskem slaniny, aby se špízy nepřichytily. Špízy pokládáme nejprve na horkou část grilu, ale dopékáme na chladnější, aby maso zůstalo šťavnaté.
Grilovanou zeleninu lehce posypeme nastrouhaným sýrem Grana Padano, pokapeme olivovým olejem a navrch poklademe špízy. K receptu se výborně hodí česneková omáčka nebo BBQ omáčka ke grilování.