Grilovaná vepřová pečeně s medem a asijskou zeleninou

play Přehrát video recept
Grilovaná vepřová pečeně s medem a asijskou zeleninou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 10×
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si skvělou vepřovou pečeni se zeleninou v asijském stylu. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 800 g vepřové pečeně Čerstvá porce
  • 3 × lžíce medu Marlene
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 × větvičky rozmarýnu
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 4 × lžíce sojové omáčky Mikado
  • 4 × lžíce bílého suchého vína Pinot Grigio
  • kousek oravské slaniny Baroni na potření grilu
  • olivový olej Biotrend
  • 2 × mrkve
  • 1 × cuketa
  • 10 × žampionů
  • 4 × stonky řapíkatého celeru
  • čerstvá bazalka na ozdobení

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 861 kJ / 684 kcal

Bílkoviny

58,50 g

Tuky

38,30 g

Vláknina

2,80 g

Sůl

4,20 g

Sacharidy

22,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Marináda

01.Do pekáče připravíme marinádu z trochy medu, čerstvého rozmarýnu, pepře a pár kapek olivového oleje. Pekáč položíme na méně rozpálenou část grilu a marinádu necháme krátce povařit.

Maso

02.Očištěné plátky vepřové pečeně z obou stran osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Rošt grilu potřeme kouskem oravské slaniny. Maso zprudka grilujeme z obou stran zhruba 2 minuty, poté vložíme do připraveného pekáčku a necháme pozvolna marinovat na kraji grilu asi 3 minuty.

Grilovaná zelenina

03.Zeleninu nakrájíme na kousky (tvrdší mrkev a celer na tenké plátky, měkčí cuketu na plátky silnější, žampiony krájíme na čtvrtinky). Z alobalu vytvoříme kapsu do které nakrájenou zeleninu vložíme. Posypeme zeleninu na kostky nakrájeným zázvorem a dochutíme sojovou omáčkou, bílým vínem, osolíme a opepříme. Alobalovou kapsu pevně uzavřeme a grilujeme na rozpáleném grilu do té doby, než se balíček nafoukne do maximálního možného rozsahu.

Servírování

04.Na talíř nejprve naskládáme zeleninu. Na zeleninu položíme vepřovou pečeni a přelijeme zbývající marinádou. Maso ozdobíme lístky čerstvé bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo