Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Připravte si skvělou vepřovou pečeni se zeleninou v asijském stylu. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
Energie
2 861 kJ / 684 kcal
Bílkoviny
58,50 g
Tuky
38,30 g
Vláknina
2,80 g
Sůl
4,20 g
Sacharidy
22,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do pekáče připravíme marinádu z trochy medu, čerstvého rozmarýnu, pepře a pár kapek olivového oleje. Pekáč položíme na méně rozpálenou část grilu a marinádu necháme krátce povařit.
02.Očištěné plátky vepřové pečeně z obou stran osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Rošt grilu potřeme kouskem oravské slaniny. Maso zprudka grilujeme z obou stran zhruba 2 minuty, poté vložíme do připraveného pekáčku a necháme pozvolna marinovat na kraji grilu asi 3 minuty.
03.Zeleninu nakrájíme na kousky (tvrdší mrkev a celer na tenké plátky, měkčí cuketu na plátky silnější, žampiony krájíme na čtvrtinky). Z alobalu vytvoříme kapsu do které nakrájenou zeleninu vložíme. Posypeme zeleninu na kostky nakrájeným zázvorem a dochutíme sojovou omáčkou, bílým vínem, osolíme a opepříme. Alobalovou kapsu pevně uzavřeme a grilujeme na rozpáleném grilu do té doby, než se balíček nafoukne do maximálního možného rozsahu.
04.Na talíř nejprve naskládáme zeleninu. Na zeleninu položíme vepřovou pečeni a přelijeme zbývající marinádou. Maso ozdobíme lístky čerstvé bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT