Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do pekáče připravíme marinádu z trochy medu, čerstvého rozmarýnu, pepře a pár kapek olivového oleje. Pekáč položíme na méně rozpálenou část grilu a marinádu necháme krátce povařit.
Očištěné plátky vepřové pečeně z obou stran osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Rošt grilu potřeme kouskem oravské slaniny. Maso zprudka grilujeme z obou stran zhruba 2 minuty, poté vložíme do připraveného pekáčku a necháme pozvolna marinovat na kraji grilu asi 3 minuty.
Zeleninu nakrájíme na kousky (tvrdší mrkev a celer na tenké plátky, měkčí cuketu na plátky silnější, žampiony krájíme na čtvrtinky). Z alobalu vytvoříme kapsu do které nakrájenou zeleninu vložíme. Posypeme zeleninu na kostky nakrájeným zázvorem a dochutíme sojovou omáčkou, bílým vínem, osolíme a opepříme. Alobalovou kapsu pevně uzavřeme a grilujeme na rozpáleném grilu do té doby, než se balíček nafoukne do maximálního možného rozsahu.
Na talíř nejprve naskládáme zeleninu. Na zeleninu položíme vepřovou pečeni a přelijeme zbývající marinádou. Maso ozdobíme lístky čerstvé bazalky.