Pečeně:
Vepřovou pečeni rozřízneme, abychom získali co nejdelší plát na roládu. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Posypeme nasekanými bylinkami a nadrobeným sýrem. Maso zarolujeme, zajistíme grilovací jehlou a do rolády vpíchneme teploměr.
Tip: Pokud pečeni připravujete v klasické kuchyňské troubě, maso raději svažte provázkem.
Grilujeme nepřímo asi při 200 °C a to tak dlouho, dokud vnitřní teplota masa (hodnota na vpichovém teploměru) nedosáhne 55 °C. Poté maso vyndáme, přikryjeme alobalem a necháme dojít.
Pečené sladké brambory:
Batáty nakrájíme na špalíčky a pečeme v chladnější zóně s přiklopeným víkem. Když jsou sladké brambory skoro hotové, tak v grilu rozpálíme rendlík či pánev vhodnou na gril. Na slunečnicovém oleji zpěníme najemno nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Ochutíme sójovou omáčkou, limetkovou šťávou a přidáme pečené brambory. Krátce promícháme, necháme zglazovat a přisypeme na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulku.
Servírujeme porci bramborového salátu s plátky nakrájené rolády. Nakonec posypeme praženými arašídy a ozdobíme několika lístky bylinek.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 786 kcal, 68 g bílkovin, 44 g sacharidů, 36 g tuků.