Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Grilovaná vepřová pečeně plněná balkánským sýrem

Zatímco plátky masa připravíte na grilu celkem jednoduše, když si dáte o trochu víc práce, můžete si pochutnat ještě lépe. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na grilovanou roládu z vepřové pečeně plněnou bylinkami a balkánským sýrem. Naučíte se, jak pečeni správně naporcovat i jak připravit náplň ze sýra, bylinek a dijonské hořčice. Zatímco se bude roláda grilovat nebo odpočívat pod alobalem, připravíte si ještě přílohu s batáty v asijském stylu – se zázvorem, limetkovou šťávou a lahůdkovou cibulkou. Na závěr už stačí jen roládu naporcovat a svolat všechny ke stolu!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pečeně

  • 1 kg vepřová pečeně bez kosti Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s pepřem 4 barev Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 2 × lžíce dijonská hořčice Kania
  • 1 × hrst sekané bylinky (tymián, petržel)
  • 200 g balkánský sýr Pilos

Příloha

  • 800 g sladké brambory (batáty)
  • 2 × lžíce řepkový olej Vita D'or
  • 3 × stroužek česnek
  • 25 g čerstvý zázvor
  • 3 × lžíce sójová omáčka Vitasia
  • 20 g limetková šťáva
  • 50 g lahůdková cibulka
  • 50 g restované arašídy Alesto

POSTUP

Pečeně:

Vepřovou pečeni rozřízneme, abychom získali co nejdelší plát na roládu. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Posypeme nasekanými bylinkami a nadrobeným sýrem. Maso zarolujeme, zajistíme grilovací jehlou a do rolády vpíchneme teploměr.

Tip: Pokud pečeni připravujete v klasické kuchyňské troubě, maso raději svažte provázkem.

Grilujeme nepřímo asi při 200 °C a to tak dlouho, dokud vnitřní teplota masa (hodnota na vpichovém teploměru) nedosáhne 55 °C. Poté maso vyndáme, přikryjeme alobalem a necháme dojít.

Pečené sladké brambory:

Batáty nakrájíme na špalíčky a pečeme v chladnější zóně s přiklopeným víkem. Když jsou sladké brambory skoro hotové, tak v grilu rozpálíme rendlík či pánev vhodnou na gril. Na slunečnicovém oleji zpěníme najemno nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Ochutíme sójovou omáčkou, limetkovou šťávou a přidáme pečené brambory. Krátce promícháme, necháme zglazovat a přisypeme na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulku.

Servírujeme porci bramborového salátu s plátky nakrájené rolády. Nakonec posypeme praženými arašídy a ozdobíme několika lístky bylinek.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 786 kcal, 68 g bílkovin, 44 g sacharidů, 36 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.