Grilovaná vepřová pečeně plněná balkánským sýrem

play Přehrát video recept
Grilovaná vepřová pečeně plněná balkánským sýrem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Zatímco plátky masa připravíte na grilu celkem jednoduše, když si dáte o trochu víc práce, můžete si pochutnat ještě lépe. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na grilovanou roládu z vepřové pečeně plněnou bylinkami a balkánským sýrem. Naučíte se, jak pečeni správně naporcovat i jak připravit náplň ze sýra, bylinek a dijonské hořčice. Zatímco se bude roláda grilovat nebo odpočívat pod alobalem, připravíte si ještě přílohu s batáty v asijském stylu – se zázvorem, limetkovou šťávou a lahůdkovou cibulkou. Na závěr už stačí jen roládu naporcovat a svolat všechny ke stolu!

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pečeně

  • 1 kg vepřová pečeně bez kosti Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s pepřem 4 barev Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 2 × lžíce dijonská hořčice Kania
  • 1 × hrst sekané bylinky (tymián, petržel)
  • 200 g balkánský sýr Pilos

Příloha

  • 800 g sladké brambory (batáty)
  • 2 × lžíce řepkový olej Vita D'or
  • 3 × stroužek česnek
  • 25 g čerstvý zázvor
  • 3 × lžíce sójová omáčka Vitasia
  • 20 g limetková šťáva
  • 50 g lahůdková cibulka
  • 50 g restované arašídy Alesto

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 487 kJ / 1 079 kcal

Bílkoviny

84,80 g

Tuky

59,90 g

Vláknina

8,10 g

Sůl

5,60 g

Sacharidy

48,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Pečeně:

01.Vepřovou pečeni rozřízneme, abychom získali co nejdelší plát na roládu. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Posypeme nasekanými bylinkami a nadrobeným sýrem. Maso zarolujeme, zajistíme grilovací jehlou a do rolády vpíchneme teploměr.

Pokud pečeni připravujete v klasické kuchyňské troubě, maso raději svažte provázkem.

02.Grilujeme nepřímo asi při 200 °C a to tak dlouho, dokud vnitřní teplota masa (hodnota na vpichovém teploměru) nedosáhne 55 °C. Poté maso vyndáme, přikryjeme alobalem a necháme dojít.

Pečené sladké brambory:

03.Batáty nakrájíme na špalíčky a pečeme v chladnější zóně s přiklopeným víkem. Když jsou sladké brambory skoro hotové, tak v grilu rozpálíme rendlík či pánev vhodnou na gril. Na slunečnicovém oleji zpěníme najemno nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Ochutíme sójovou omáčkou, limetkovou šťávou a přidáme pečené brambory. Krátce promícháme, necháme zglazovat a přisypeme na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulku.

04.Servírujeme porci bramborového salátu s plátky nakrájené rolády. Nakonec posypeme praženými arašídy a ozdobíme několika lístky bylinek.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo