Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Zatímco plátky masa připravíte na grilu celkem jednoduše, když si dáte o trochu víc práce, můžete si pochutnat ještě lépe. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na grilovanou roládu z vepřové pečeně plněnou bylinkami a balkánským sýrem. Naučíte se, jak pečeni správně naporcovat i jak připravit náplň ze sýra, bylinek a dijonské hořčice. Zatímco se bude roláda grilovat nebo odpočívat pod alobalem, připravíte si ještě přílohu s batáty v asijském stylu – se zázvorem, limetkovou šťávou a lahůdkovou cibulkou. Na závěr už stačí jen roládu naporcovat a svolat všechny ke stolu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 487 kJ / 1 079 kcal
Bílkoviny
84,80 g
Tuky
59,90 g
Vláknina
8,10 g
Sůl
5,60 g
Sacharidy
48,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vepřovou pečeni rozřízneme, abychom získali co nejdelší plát na roládu. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Posypeme nasekanými bylinkami a nadrobeným sýrem. Maso zarolujeme, zajistíme grilovací jehlou a do rolády vpíchneme teploměr.
Pokud pečeni připravujete v klasické kuchyňské troubě, maso raději svažte provázkem.
02.Grilujeme nepřímo asi při 200 °C a to tak dlouho, dokud vnitřní teplota masa (hodnota na vpichovém teploměru) nedosáhne 55 °C. Poté maso vyndáme, přikryjeme alobalem a necháme dojít.
03.Batáty nakrájíme na špalíčky a pečeme v chladnější zóně s přiklopeným víkem. Když jsou sladké brambory skoro hotové, tak v grilu rozpálíme rendlík či pánev vhodnou na gril. Na slunečnicovém oleji zpěníme najemno nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Ochutíme sójovou omáčkou, limetkovou šťávou a přidáme pečené brambory. Krátce promícháme, necháme zglazovat a přisypeme na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulku.
04.Servírujeme porci bramborového salátu s plátky nakrájené rolády. Nakonec posypeme praženými arašídy a ozdobíme několika lístky bylinek.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT