Jak rozpustit čokoládu v mikrovlnné troubě

play Přehrát video recept
Jak rozpustit čokoládu v mikrovlnné troubě
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
doba přípravy

Doba přípravy

15 min.

Čokoládu rozpouštíme ve vodní lázni, při dodržení několika pravidel je možné použít i mikrovlnnou troubu. O jaká pravidla se jedná, prozradí ve videu Mirka van Gils Slavíková.


Mirka van Gils Slavíková

Mirka van Gils Slavíková

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 200 g hořká čokoláda Fin Carré

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 878 kJ / 1 178 kcal

Bílkoviny

17,60 g

Tuky

92,00 g

Vláknina

22,00 g

Sůl

0,04 g

Sacharidy

62,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do vyšší nádoby nasypeme 200 g nasekané čokolády a vložíme do mikrovlnné trouby. 

02.Čokoládu zahříváme na střední teplotu v 30vteřinových intervalech. Mezi jednotlivými intervaly důkladně mícháme. Vyndáme z trouby a mícháme až do úplného rozpuštění a až čokoláda dosáhne asi 30 °C. 

03.Rozpuštěnou čokoládu naočkujeme; do rozpuštěné čokolády přidáme desetinu množství nasekané čokolády (20 g) a rozmixujeme tyčovým mixérem. Tento postup nahrazuje temperaci, díky čemuž čokoláda „nekvete“ čili nevytváří bílý povlak.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo