Nepečená kávová zrna s mandlemi
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Jednou z nejkrásnějších částí Vánoc je příprava vánočního cukroví, obzvláště, když k tomu máte pomocníka, se kterým to je dvakrát tolik zábavy. Společně si můžete přichystat i mandlová kávová zrna podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse! Jedná se o jednoduché nepečené cukroví, které snadno vytvarujete jen pomocí rukou a jednoho zářezu nožem. Až necháte vytvarovaná zrnka zatuhnout v lednici, stačí je už jen namočit v kvalitní čokoládové polevě.

Tagy

Cukroví

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g piškoty
  • 30 g lískové ořechy
  • 80 g máslo
  • 100 g moučkový cukr
  • 2 × lžíce kakao
  • 100 g mleté mandle
  • 40 ml silná káva (espresso)
  • 200 g čokoládová poleva

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 687 kJ / 403 kcal

Bílkoviny

5,80 g

Tuky

25,00 g

Vláknina

4,40 g

Sůl

0,04 g

Sacharidy

41,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Piškoty a lískové ořechy rozmixujeme najemno.

02.V míse smícháme změklé máslo, moučkový cukr, namleté lískové ořechy, piškoty, kakao, mleté mandle a uvařenou kávu. Propracujeme rukama. Z těsta vytvarujeme kuličky, poté válečky a na horní straně uděláme obrácenou stranou nože rýhu, aby připomínal kávové zrno. Kávová zrna necháme zchladit v lednici. 

Rýhu udělejte větší, při polévání polevou se ještě zalije.

03.V rozpuštěné čokoládové polevě kávová zrna pomocí dvou vidliček namočíme, zvýrazníme rýhu na horní straně a necháme zatuhnout na plechu s pečicím papírem.

Jak připravit domácí čokoládovou polevu zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

04.Kávová zrna připravujeme těsně před Vánoci. Uchováváme v suchu a chladu. Servírujeme v papírových košíčcích. 

05.Z jedné dávky (8 porcí) surovin připravíme asi 40 kávových zrn. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo