Kuchyně
Česká
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Jednou z nejkrásnějších částí Vánoc je příprava vánočního cukroví, obzvláště, když k tomu máte pomocníka, se kterým to je dvakrát tolik zábavy. Společně si můžete přichystat i mandlová kávová zrna podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse! Jedná se o jednoduché nepečené cukroví, které snadno vytvarujete jen pomocí rukou a jednoho zářezu nožem. Až necháte vytvarovaná zrnka zatuhnout v lednici, stačí je už jen namočit v kvalitní čokoládové polevě.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 687 kJ / 403 kcal
Bílkoviny
5,80 g
Tuky
25,00 g
Vláknina
4,40 g
Sůl
0,04 g
Sacharidy
41,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Piškoty a lískové ořechy rozmixujeme najemno.
02.V míse smícháme změklé máslo, moučkový cukr, namleté lískové ořechy, piškoty, kakao, mleté mandle a uvařenou kávu. Propracujeme rukama. Z těsta vytvarujeme kuličky, poté válečky a na horní straně uděláme obrácenou stranou nože rýhu, aby připomínal kávové zrno. Kávová zrna necháme zchladit v lednici.
Rýhu udělejte větší, při polévání polevou se ještě zalije.
03.V rozpuštěné čokoládové polevě kávová zrna pomocí dvou vidliček namočíme, zvýrazníme rýhu na horní straně a necháme zatuhnout na plechu s pečicím papírem.
Jak připravit domácí čokoládovou polevu zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
04.Kávová zrna připravujeme těsně před Vánoci. Uchováváme v suchu a chladu. Servírujeme v papírových košíčcích.
05.Z jedné dávky (8 porcí) surovin připravíme asi 40 kávových zrn.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT