Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Nepečená kávová zrna s mandlemi

Jednou z nejkrásnějších částí Vánoc je příprava vánočního cukroví, obzvláště, když k tomu máte pomocníka, se kterým to je dvakrát tolik zábavy. Společně si můžete přichystat i mandlová kávová zrna podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse! Jedná se o jednoduché nepečené cukroví, které snadno vytvarujete jen pomocí rukou a jednoho zářezu nožem. Až necháte vytvarovaná zrnka zatuhnout v lednici, stačí je už jen namočit v kvalitní čokoládové polevě.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g piškoty
  • 30 g lískové ořechy
  • 80 g máslo
  • 100 g moučkový cukr
  • 2 × lžíce kakao
  • 100 g mleté mandle
  • 40 ml silná káva (espresso)
  • 200 g čokoládová poleva

POSTUP

Piškoty a lískové ořechy rozmixujeme najemno.

V míse smícháme změklé máslo, moučkový cukr, namleté lískové ořechy, piškoty, kakao, mleté mandle a uvařenou kávu. Propracujeme rukama. Z těsta vytvarujeme kuličky, poté válečky a na horní straně uděláme obrácenou stranou nože rýhu, aby připomínal kávové zrno. Kávová zrna necháme zchladit v lednici. 

Tip: Rýhu udělejte větší, při polévání polevou se ještě zalije.

V rozpuštěné čokoládové polevě kávová zrna pomocí dvou vidliček namočíme, zvýrazníme rýhu na horní straně a necháme zatuhnout na plechu s pečicím papírem.

Tip: Jak připravit domácí čokoládovou polevu zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Kávová zrna připravujeme těsně před Vánoci. Uchováváme v suchu a chladu. Servírujeme v papírových košíčcích. 

Z jedné dávky (8 porcí) surovin připravíme asi 40 kávových zrn. 

Orientační nutriční hodnoty (1 porce = 5 kusů): 427 kcal, 8 g bílkovin, 34 g sacharidů, 29 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.