Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Marokánky

Marokánky jsou zcela běžné cukroví, ale skvěle chutnají a jejich příprava je navíc nesmírně jednoduchá. Jak na ně, prozradí šéfkuchař Roman Paulus. Nepotřebujete vlastně nic jiného než připravit na marokánky těsto ze základních surovin, mandlí a kandovaného ovoce. Poté je stačí už jenom upéct a samozřejmě to nejdůležitější – potřít je před podáváním rozteklou čokoládou. Schválně, jestli vydrží až do Vánoc!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 125 ml plnotučné mléko
  • 120 g krupicový cukr
  • 10 g máslo
  • 10 g hladká mouka
  • 100 g loupané mandle (plátky)
  • 80 g kandovaná citronová kůra
  • 80 g hořká čokoládová poleva

POSTUP

Do rozehřátého hrnce vlijeme mléko, přidáme cukr, máslo a rozmícháme. Vmícháme mouku, přivedeme k varu a mírným varem vaříme 3 minuty.

Po provaření přidáme mandle a kandované ovoce, dobře promícháme a necháme částečně vychladnout

Na plech vyložený pečicím papírem tvoříme pomocí dvou lžic hromádky, které klademe dále od sebe, protože se při pečení trochu roztečou. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 10 min dozlatova.

Po vychladnutí potřeme spodní stranu marokánek rozpuštěnou čokoládou.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce = 5 marokánek): 492 kcal, 9 g bílkovin, 60 g sacharidů, 23 g tuků.

Tip: Jak připravit domácí čokoládovou polevu zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.