Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
3 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Máte rádi bůček? Kdo by neměl! Tento šťavnatý kousek vepřového masa chutná skvěle ve spoustě variacích a šéfkuchař Roman Paulus připravil jednu z těch méně tradičních – bůčkovou roládu na italský způsob. Ukáže vám, jak správně bůček připravit – jak nařezat a naložit kůži, aby byla nakonec krásně křupavá, jak bůček celkově naporcovat a naklepat, aby se dobře propekl, i jak připravit náplň z bylinkového pesta a parmezánu. Zatímco se bude rolovaný bůček péct, můžete si jako přílohu připravit pečené brambory s česnekovým dipem a k tomu originální salát z fenykl, jablek a citrusových plodů.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
8 244 kJ / 1 970 kcal
Bílkoviny
40,80 g
Tuky
170,60 g
Vláknina
14,50 g
Sůl
4,60 g
Sacharidy
68,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Bůček nařežeme na kůži na asi 1 cm velké pruhy. Kůži osolíme a necháme 1 den v lednici odležet. Následující den maso omyjeme, osolíme, nařízneme, abychom dostali co největší plát a dobře naklepeme.
02.Tip: Když máme jeden velký kus, uděláme jednu celistvou roládu. Pokud máme několik menších kousků, stejným způsobem uděláme několik menších roládek.
03.Naklepané maso osolíme, opepříme, potřeme bazalkovým pestem a zasypeme najemno strouhaným sýrem. Zarolujeme do rolády tak, aby nařezaná kůže zůstala nahoře a svážeme provázkem.
04.Tip: Vyzkoušet můžete i jiné, třeba domácí pesto. Zkuste třeba to ze sušených rajčat nebo ředkvičkové. Jak na ně se dozvíte v tricích Kulinářské Akademie Lidlu.
05.Vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a a pečeme 2 hodiny v troubě rozehřáté na 160 °C.
06.Následně sundáme poklici, zvýšíme teplotu na 220 °C a dopečeme asi 30 minut do křupava.
07.Brambory uvaříme ve slupce, nakrájíme na poloviny (větší brambory na plátky) a ogrilujeme v grilovací pánvi. Následně osolíme.
08.Z pomerančů vykrájíme segmenty. Stranou si dáme jak segmenty, tak vymačkanou šťávu ze zbytků pomeranče. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Fenykl nakrájíme na nudličky.
09.Tip: Jak připravit citrusové segmenty se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
10.Nakrájený fenykl osolíme, opepříme a promícháme. Ochutíme olivovým olejem a pomerančovou šťávou z přípravy segmentů. Přimícháme připravená jablka a segmenty a důkladně celý salát promícháme.
11.Dresink připravíme smícháním majonézy, jogurtu, prolisovaného česneku a najemno nasekaných bylinek. Osolíme a opepříme.
12.Podáváme plátky do křupava vypečené rolády zbavené provázku s fenyklovým salátem, pečenými brambory a bylinkovým dresinkem.
13.Tip: Bůček je výborný nejen teplý, ale i druhý den studený ke svačině.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT