Bůček nařežeme na kůži na asi 1 cm velké pruhy. Kůži osolíme a necháme 1 den v lednici odležet. Následující den maso omyjeme, osolíme, nařízneme, abychom dostali co největší plát a dobře naklepeme.
Tip: Když máme jeden velký kus, uděláme jednu celistvou roládu. Pokud máme několik menších kousků, stejným způsobem uděláme několik menších roládek.
Naklepané maso osolíme, opepříme, potřeme bazalkovým pestem a zasypeme najemno strouhaným sýrem. Zarolujeme do rolády tak, aby nařezaná kůže zůstala nahoře a svážeme provázkem.
Tip: Vyzkoušet můžete i jiné, třeba domácí pesto. Zkuste třeba to ze sušených rajčat nebo ředkvičkové. Jak na ně se dozvíte v tricích Kulinářské Akademie Lidlu.
Vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a a pečeme 2 hodiny v troubě rozehřáté na 160 °C.
Následně sundáme poklici, zvýšíme teplotu na 220 °C a dopečeme asi 30 minut do křupava.
Brambory uvaříme ve slupce, nakrájíme na poloviny (větší brambory na plátky) a ogrilujeme v grilovací pánvi. Následně osolíme.
Z pomerančů vykrájíme segmenty. Stranou si dáme jak segmenty, tak vymačkanou šťávu ze zbytků pomeranče. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Fenykl nakrájíme na nudličky.
Tip: Jak připravit citrusové segmenty se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Nakrájený fenykl osolíme, opepříme a promícháme. Ochutíme olivovým olejem a pomerančovou šťávou z přípravy segmentů. Přimícháme připravená jablka a segmenty a důkladně celý salát promícháme.
Dresink připravíme smícháním majonézy, jogurtu, prolisovaného česneku a najemno nasekaných bylinek. Osolíme a opepříme.
Podáváme plátky do křupava vypečené rolády zbavené provázku s fenyklovým salátem, pečenými brambory a bylinkovým dresinkem.
Tip: Bůček je výborný nejen teplý, ale i druhý den studený ke svačině.