Pečený bůček s bylinkami a salátem z fenyklu a jablek

play Přehrát video recept
Pečený bůček s bylinkami a salátem z fenyklu a jablek
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Máte rádi bůček? Kdo by neměl! Tento šťavnatý kousek vepřového masa chutná skvěle ve spoustě variacích a šéfkuchař Roman Paulus připravil jednu z těch méně tradičních – bůčkovou roládu na italský způsob. Ukáže vám, jak správně bůček připravit – jak nařezat a naložit kůži, aby byla nakonec krásně křupavá, jak bůček celkově naporcovat a naklepat, aby se dobře propekl, i jak připravit náplň z bylinkového pesta a parmezánu. Zatímco se bude rolovaný bůček péct, můžete si jako přílohu připravit pečené brambory s česnekovým dipem a k tomu originální salát z fenykl, jablek a citrusových plodů.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg vepřového bůčku bez kosti Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 100 g bazalkového pesta Italiamo
  • 100 g parmezánu Parmigiano Reggiano Italiamo
  • 400 ml vody
  • 800 g fenyklu
  • extra panenský olivový olej Italiamo
  • 2 × pomeranče
  • 2 × jablka
  • 4 × středně velké brambory
  • 4 × lžíce majonézy Kania
  • 4 × lžíce plnotučného jogurtu Pilos
  • 2 × stroužky česneku
  • hrst bylinek (pažitka, listová petržel)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

8 244 kJ / 1 970 kcal

Bílkoviny

40,80 g

Tuky

170,60 g

Vláknina

14,50 g

Sůl

4,60 g

Sacharidy

68,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Bůček nařežeme na kůži na asi 1 cm velké pruhy. Kůži osolíme a necháme 1 den v lednici odležet. Následující den maso omyjeme, osolíme, nařízneme, abychom dostali co největší plát a dobře naklepeme.

02.Tip: Když máme jeden velký kus, uděláme jednu celistvou roládu. Pokud máme několik menších kousků, stejným způsobem uděláme několik menších roládek.

03.Naklepané maso osolíme, opepříme, potřeme bazalkovým pestem a zasypeme najemno strouhaným sýrem. Zarolujeme do rolády tak, aby nařezaná kůže zůstala nahoře a svážeme provázkem.

04.Tip: Vyzkoušet můžete i jiné, třeba domácí pesto. Zkuste třeba to ze sušených rajčat nebo ředkvičkové. Jak na ně se dozvíte v  tricích Kulinářské Akademie Lidlu. 

05.Vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a a pečeme 2 hodiny v troubě rozehřáté na 160 °C.

06.Následně sundáme poklici, zvýšíme teplotu na 220 °C a dopečeme asi 30 minut do křupava.

07.Brambory uvaříme ve slupce, nakrájíme na poloviny (větší brambory na plátky) a ogrilujeme v grilovací pánvi. Následně osolíme.

08.Z pomerančů vykrájíme segmenty. Stranou si dáme jak segmenty, tak vymačkanou šťávu ze zbytků pomeranče. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Fenykl nakrájíme na nudličky.

09.Tip: Jak připravit citrusové segmenty se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

10.Nakrájený fenykl osolíme, opepříme a promícháme. Ochutíme olivovým olejem a pomerančovou šťávou z přípravy segmentů. Přimícháme připravená jablka a segmenty a důkladně celý salát promícháme.

11.Dresink připravíme smícháním majonézy, jogurtu, prolisovaného česneku a najemno nasekaných bylinek. Osolíme a opepříme.

12.Podáváme plátky do křupava vypečené rolády zbavené provázku s fenyklovým salátem, pečenými brambory a bylinkovým dresinkem.

13.Tip: Bůček je výborný nejen teplý, ale i druhý den studený ke svačině.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo