Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Kdo vyhazuje nať z ředkviček, ten dělá velikou chybu! Dá se z ní totiž vyrobit skvělé ředkvičkové pesto. Nejlepší na něm je, že vám stačí doslova jenom pět minut a malý mixér. Šéfkuchař Roman Paulus připravuje pesto z pistácií, ale pokud chcete být věrni tradičnímu receptu, připravte si piniové oříšky. Pesto si pak můžete pod tenkou vrstvou oleje uschovat v lednici, kde bez problémů několik dní vydrží, ale nejlepší je se do něj hned pustit. Výborně chutná s čerstvě uvařenými těstovinami nebo jen tak na opečeném chlebu či bruschettě.

Recept na pesto z ředkvičkových listů

Potřebujeme:  mixér, struhadlo

Suroviny:

  • 150 g ředkvičkových listů
  • 3 stroužky česneku
  • 40 g parmezánu
  • 30 g pistáciových ořechů (pražené, nesolené)
  • 150 ml extra panenského olivového oleje + na opečení chleba
  • sůl
  • pepř
  • dřevorubecký chléb
  • ředkvičky na ozdobu

Postup:

Pokrájené ředkvičkové listy, pokrájené stroužky česneku, strouhaný sýr, celé pistácie, olej, sůl a pepř dáme do mixéru a dobře rozmixujme.

Chléb nakrájíme na plátky a v rozpálené pánvi s trochou olivového oleje opečeme.

Pesto podáváme na topince ozdobené kouskem ředkvičky. Výborně chutná i s těstovinami a sýrem.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.