Roman Paulus

Pesto z ředkvičkových listů

Kdo vyhazuje nať z ředkviček, ten dělá velikou chybu! Dá se z ní totiž vyrobit skvělé ředkvičkové pesto. Nejlepší na něm je, že vám stačí doslova jenom pět minut a malý mixér. Šéfkuchař Roman Paulus připravuje pesto z pistácií, ale pokud chcete být věrni tradičnímu receptu, připravte si piniové oříšky. Pesto si pak můžete pod tenkou vrstvou oleje uschovat v lednici, kde bez problémů několik dní vydrží, ale nejlepší je se do něj hned pustit. Výborně chutná s čerstvě uvařenými těstovinami nebo jen tak na opečeném chlebu či bruschettě.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na pesto z ředkvičkových listů

  • 150 g ředkvičkových listů
  • 3 × stroužky česneku
  • 40 g parmezánu
  • 30 g pistáciových ořechů (pražené, nesolené)
  • 150 ml extra panenského olivového oleje + na opečení chleba
  • sůl
  • pepř
  • dřevorubecký chléb
  • ředkvičky na ozdobu
  • mixér
  • struhadlo

POSTUP

Recept na pesto z ředkvičkových listů

Potřebujeme:  mixér, struhadlo

Postup:

Pokrájené ředkvičkové listy, pokrájené stroužky česneku, strouhaný sýr, celé pistácie, olej, sůl a pepř dáme do mixéru a dobře rozmixujme.

Chléb nakrájíme na plátky a v rozpálené pánvi s trochou olivového oleje opečeme.

Pesto podáváme na topince ozdobené kouskem ředkvičky. Výborně chutná i s těstovinami a sýrem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU