Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Bazalkové pesto

Bazalkové pesto, neboli pesto alla genovese, je nenahraditelnou součástí mnoha pokrmů italské kuchyně. Nejčastěji se podává s těstovinami, stejně skvěle chutná s rajčaty a mozzarellou nebo čerstvou bagetou. Při přípravě pamatujte na to, že bazalku nesmíte mixovat příliš dlouho, jinak ztratí svoji intenzivní zelenou barvu. Další tipy najdete v našem videu s Romanem Paulusem.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • sůl
  • pepř
  • 2 × stroužky česneku
  • 30 g piniových oříšků
  • 2 × svazky bazalky
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 1 × lžíce parmezánu
  • 1 × lžíce pecorina

POSTUP

Česnek nakrájíme na plátky a vložíme do mixéru. Přidáme piniové oříšky a nakrájenou bazalku, přilijeme olivový olej, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Přidáme další porci nakrájené bazalky a olivového oleje a rozmixujeme. Přidáme nastrouhaný parmezán a pecorino a opět rozmixujeme. Dáme do misky, zalijeme trochou olivového oleje a skladujeme v lednici (až několik týdnů).

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.