Pesto ze sušených rajčat
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

V Kulinářské akademii si přijdou na své i milovníci sušených rajčat. Pesto ze sušených rajčat okouzlí svou chutí, navíc má mnohostranné využití - můžete z něj připravit skvělou chuťovku, namazané na bílé bagetě chutná báječně. Z rajčatového pesta můžete připravit také báječnou roládu, stačí jen potřít maso pestem, naplnit mozzarellou a plátky parmské šunky.

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • sůl
  • pepř
  • 1 × stroužek česneku
  • 100 g sušených rajčat
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 30 g piniových oříšků
  • 50 g bazalky
  • 2 × lžíce parmezánu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 955 kJ / 945 kcal

Bílkoviny

25,70 g

Tuky

74,00 g

Vláknina

14,30 g

Sůl

0,50 g

Sacharidy

62,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Česnek nakrájíme na plátky a vložíme do mixéru. Přidáme nakrájená sušená rajčata, přilijeme olivový olej, přidáme piniové oříšky, nakrájenou bazalku, osolte, opepřete a rozmixujeme. Přidáme nastrouhaný parmezán, přilijeme trochu oleje a opět rozmixujeme. Dáme do misky, zalijeme trochou olivového oleje a skladujeme v lednici (až několik týdnů).

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo