 
  Kuchyně
Americká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
6 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Trpělivost se vyplácí a to platí nejenom v životě, ale i v kuchyni. Přesněji řečeno u grilu. Šéfkuchař Roman Paulus se tentokrát zaměřil na suché marinování, které trvá až celý týden! Výsledkem je ale krásně provoněné maso – v tomto případě vepřová krkovice – které si přímo říká o své místo na rozpáleném grilu. Nenastavujte ale teplotu příliš vysoko! Tato krkovice se griluje pomalu, zabere to až 6 hodin! Výsledkem je ale krásně šťavnaté maso, které můžete podávat jak nakrájené na plátky, tak například trhané do burgeru.
 
    Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. 
 Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas. 
Energie
1 692 kJ / 405 kcal
Bílkoviny
35,60 g
Tuky
24,30 g
Vláknina
4,40 g
Sůl
10,50 g
Sacharidy
12,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V zapékací míse promícháme sušený a mletý česnek, cibuli, papriku, pepř, kmín, sůl a připravíme tak suchou marinádu. Ve směsi koření obalíme celý kus masa a necháme alespoň týden v lednici odležet.
02.Odštěpky tvrdého dřeva vložíme do vody a necháme minimálně 30 minut nasáknout.
03.Gril roztopíme na střední teplotu, přidáme namočené dřevěné odštěpky, na rošt (spíše mimo hlavní žár) položíme okořeněné maso a uzavřeme víko. Takto maso udíme asi 1 hodinu.
04.Zauzenou krkovici poté zabalíme do pečicího papíru a následně do alobalu. Teplotu v grilu snížíme na 110 °C, zabalené maso vložíme do grilu a pečeme 5–6 hodin doměkka.
 Při vkládání masa do grilu se ujistěte, že spoje alobalu směřují vzhůru. Tak zabráníte zbytečnému vytékání šťávy z masa.
05.Hotovou krkovici nakrájíme na plátky a podáváme s medovou hořčicí, fermentovanou zeleninou, nakládanou cibulkou a kysanými okurkami a plátky čerstvého pečiva.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT