Pomalu grilovaná krkovice v pečicím papíru

play Přehrát video recept
Pomalu grilovaná krkovice v pečicím papíru
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

6 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Trpělivost se vyplácí a to platí nejenom v životě, ale i v kuchyni. Přesněji řečeno u grilu. Šéfkuchař Roman Paulus se tentokrát zaměřil na suché marinování, které trvá až celý týden! Výsledkem je ale krásně provoněné maso – v tomto případě vepřová krkovice – které si přímo říká o své místo na rozpáleném grilu. Nenastavujte ale teplotu příliš vysoko! Tato krkovice se griluje pomalu, zabere to až 6 hodin! Výsledkem je ale krásně šťavnaté maso, které můžete podávat jak nakrájené na plátky, tak například trhané do burgeru.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suchá marináda (RUB):

  • 10 g sušený česnek
  • 10 g drcený kmín
  • 10 g pálivá mletá paprika
  • 10 g mletý černý pepř
  • 50 g sůl
  • 10 g sušená cibule

Krkovice:

  • 1 kg krkovice
  • 6 × lžička medová hořčice
  • 250 g nakládané okurčičky
  • 250 g nakládané cibulky
  • 250 g domácí kvašená zelenina
  • k podávání chléb (případně bezlepkový)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 692 kJ / 405 kcal

Bílkoviny

35,60 g

Tuky

24,30 g

Vláknina

4,40 g

Sůl

10,50 g

Sacharidy

12,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V zapékací míse promícháme sušený a mletý česnek, cibuli, papriku, pepř, kmín, sůl a připravíme tak suchou marinádu. Ve směsi koření obalíme celý kus masa a necháme alespoň týden v lednici odležet.

02.Odštěpky tvrdého dřeva vložíme do vody a necháme minimálně 30 minut nasáknout. 

03.Gril roztopíme na střední teplotu, přidáme namočené dřevěné odštěpky, na rošt (spíše mimo hlavní žár) položíme okořeněné maso a uzavřeme víko. Takto maso udíme asi 1 hodinu.

04.Zauzenou krkovici poté zabalíme do pečicího papíru a následně do alobalu. Teplotu v grilu snížíme na 110 °C, zabalené maso vložíme do grilu a pečeme 5–6 hodin doměkka.

Při vkládání masa do grilu se ujistěte, že spoje alobalu směřují vzhůru. Tak zabráníte zbytečnému vytékání šťávy z masa.

05.Hotovou krkovici nakrájíme na plátky a podáváme s medovou hořčicí, fermentovanou zeleninou, nakládanou cibulkou a kysanými okurkami a plátky čerstvého pečiva. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo