Roman Paulus
Doba přípravy6 hod.

Pomalu grilovaná krkovice v pečicím papíru

Trpělivost se vyplácí a to platí nejenom v životě, ale i v kuchyni. Přesněji řečeno u grilu. Šéfkuchař Roman Paulus se tentokrát zaměřil na suché marinování, které trvá až celý týden! Výsledkem je ale krásně provoněné maso – v tomto případě vepřová krkovice – které si přímo říká o své místo na rozpáleném grilu. Nenastavujte ale teplotu příliš vysoko! Tato krkovice se griluje pomalu, zabere to až 6 hodin! Výsledkem je ale krásně šťavnaté maso, které můžete podávat jak nakrájené na plátky, tak například trhané do burgeru.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suchá marináda (RUB):

  • 10 g sušený česnek
  • 10 g drcený kmín
  • 10 g pálivá mletá paprika
  • 10 g mletý černý pepř
  • 50 g sůl
  • 10 g sušená cibule

Krkovice:

  • 1 kg krkovice
  • 6 × lžička medová hořčice
  • 250 g nakládané okurčičky
  • 250 g nakládané cibulky
  • 250 g domácí kvašená zelenina
  • k podávání chléb (případně bezlepkový)

POSTUP

V zapékací míse promícháme sušený a mletý česnek, cibuli, papriku, pepř, kmín, sůl a připravíme tak suchou marinádu. Ve směsi koření obalíme celý kus masa a necháme alespoň týden v lednici odležet.

Odštěpky tvrdého dřeva vložíme do vody a necháme minimálně 30 minut nasáknout. 

Gril roztopíme na střední teplotu, přidáme namočené dřevěné odštěpky, na rošt (spíše mimo hlavní žár) položíme okořeněné maso a uzavřeme víko. Takto maso udíme asi 1 hodinu.

Zauzenou krkovici poté zabalíme do pečicího papíru a následně do alobalu. Teplotu v grilu snížíme na 110 °C, zabalené maso vložíme do grilu a pečeme 5–6 hodin doměkka.

Tip: Při vkládání masa do grilu se ujistěte, že spoje alobalu směřují vzhůru. Tak zabráníte zbytečnému vytékání šťávy z masa.

Hotovou krkovici nakrájíme na plátky a podáváme s medovou hořčicí, fermentovanou zeleninou, nakládanou cibulkou a kysanými okurkami a plátky čerstvého pečiva. 

Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez pečiva): 303 kcal, 28 g bílkovin, 17 g sacharidů, 13 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.