Roman Paulus
Doba přípravy10 hod.

Pomalu grilované hovězí hrudí

Tenhle recept udělá radost hlavně těm, kteří mají grilování jako zábavu. Musíte si totiž na něj vyhradit alespoň osm hodin. Šéfkuchař Roman Paulus vám ale dokáže, že to čekání rozhodně stojí za to. Výsledkem bude skvělé grilované hovězí hrudí naložené v suché marinádě z koření. Kromě toho, že se naučíte přesný postup pomalého grilování (ideálně v dvojkomorovém grilu), dostanete i tip, jak s výsledným masem pracovat – můžete si připravit třeba sendviče s masem, zelným salátem s křenem, polníčkem a česnekovou omáčkou
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Suroviny

  • 1 kg hovězího hrudí
  • špaldové bulky na hamburgery
  • česneková omáčka Grill&Fun
  • 500 g bílého zelí
  • 50 g čerstvého křenu
  • 1 (šťáva)
  • 2 káv. lžič. soli
  • 1 káv. lžič. cukru
  • 1 káv. lžič. octa
  • čerstvý polníček

Kořenicí směs (RUB)

  • 750 g soli
  • 160 g mletého černého pepře
  • 160 g drceného kmínu
  • 300 g sušeného česneku
  • 300 g sušené cibule
  • grill
  • uhlí
  • pečicí papír
  • alobal
  • špejle

POSTUP


Sůl, mletý pepř, drcený kmín, sušený česnek a cibuli důkladně promícháme a ve směsi obalíme celý kus masa. Necháme marinovat v lednici ideálně 1–2 týdny.

Tip: Pokud maso připravujeme na poslední chvíli, můžete ho grilovat ihned. Připravíte se ale o chuť koření, které se během týdne v mase krásně vpije.

Následně vložíme do grilu a necháme udit při 180 °C asi 4 hodiny dle velikosti masa.

Poté maso zabalíme do pečicího papíru a alobalu a necháme další asi 4 hodiny pomalu při 130 °C dopéct.

Tip: Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.

Z hotového masa nakrájíme plátky. Rozpečeme housku na hamburgery, kterou potřeme česnekovou omáčkou, ochutíme zelným salátem s křenem, několika listy polníčku a plátky masa. Housku přiklopíme vrchní půlkou a spíchneme špejlí.

Tip: Jak připravit špaldové bulky na hamburgery se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Jak připravit zelný salát s křenem?

Bílé zelí nakrouháme a smícháme s nastrouhaným čerstvým křenem. Z cukru, soli, octa a citronové šťávy připravíme zálivku, kterou promícháme se salátem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU