Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Sůl, mletý pepř, drcený kmín, sušený česnek a cibuli důkladně promícháme a ve směsi obalíme celý kus masa. Necháme marinovat v lednici ideálně 1–2 týdny.
Tip: Pokud maso připravujeme na poslední chvíli, můžete ho grilovat ihned. Připravíte se ale o chuť koření, které se během týdne v mase krásně vpije.
Následně vložíme do grilu a necháme udit při 180 °C asi 4 hodiny dle velikosti masa.
Poté maso zabalíme do pečicího papíru a alobalu a necháme další asi 4 hodiny pomalu při 130 °C dopéct.
Tip: Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.
Z hotového masa nakrájíme plátky. Rozpečeme housku na hamburgery, kterou potřeme česnekovou omáčkou, ochutíme zelným salátem s křenem, několika listy polníčku a plátky masa. Housku přiklopíme vrchní půlkou a spíchneme špejlí.
Tip: Jak připravit špaldové bulky na hamburgery se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Bílé zelí nakrouháme a smícháme s nastrouhaným čerstvým křenem. Z cukru, soli, octa a citronové šťávy připravíme zálivku, kterou promícháme se salátem.