Připravené maso do hamburgeru potřeme olejem a položíme na rozpálený rošt grilu.
Tip: Všímejte si, jaké placky z mletého masa kupujete. Některé jsou totiž již okořeněné a jiné je třeba ještě alespoň dosolit.
V litinové pánvi na grilu vypečeme dokřupava plátky sušené šunky. Přidáme k nim i kolečka červené cibule, kterou lehce zkaramelizujeme.
Maso zhruba po třech minutách otočíme a další 2 minuty opékáme. Následně poklademe na maso listy čerstvé bazalky a plátek sýra. Gril přiklopíme víkem a necháme asi 1 minutu zapéct.
Louhovanou housku rozřízneme napůl a opatrně v grilu opečeme.
Tip: Housku můžete nahradit za klasickou. Doporučujeme však udělat domácí louhovanou bulku podle triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Majonézu smícháme s chilli pastou a potřeme s ní půlky rozpečených housek. Následně vrstvíme listy mladého špenátu, maso s bazalkou a sýrem, dva plátky dokřupava vypečené šunky a lehce zkaramelizovanou opečenou červenou cibuli. Přiklopíme, spíchneme špejlí a podáváme.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 1027 kcal, 55 g bílkovin, 48 g sacharidů, 67 g tuků.