Hovězí burger se sušenou šunkou v louhované bulce

play Přehrát video recept
Hovězí burger se sušenou šunkou v louhované bulce
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ke správné grilovačce patří i šťavnaté burgery. Pokud si chcete pochutnat na poněkud netradičních, vyzkoušejte recept šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten na grilu (a v litinové pánvi) pod širým nebem připravil burgery s restovanou červenou cibulí a sušenou šunkou. Zjistíte, jak všechny suroviny správně ogrilovat i jak dlouho by mělo maso nad uhlíky být, aby neztratilo nic ze své šťavnatosti. Na dokončení budete už potřebovat jen čedar, bazalku a jednoduchou chilli majonézu. A samozřejmě nejlépe domácí hamburgerové bulky!

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × hovězí burger s pepřem MCENNEDY
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 8 × plátek šunka sušená vzduchem uzená za studena Italiamo
  • 1 × červená cibule
  • 4 × louhovaná bulka
  • 1 × hrst čerstvá bazalka
  • 8 × plátek cheddar Mature Valley Spire
  • 4 × lžíce majonéza premium Kania
  • 4 × lžíce chilli pasta Italiamo
  • 2 × hrst baby špenát

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 593 kJ / 859 kcal

Bílkoviny

43,70 g

Tuky

53,50 g

Vláknina

3,70 g

Sůl

5,20 g

Sacharidy

50,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Připravené maso do hamburgeru potřeme olejem a položíme na rozpálený rošt grilu.

Všímejte si, jaké placky z mletého masa kupujete. Některé jsou totiž již okořeněné a jiné je třeba ještě alespoň dosolit.

02.V litinové pánvi na grilu vypečeme dokřupava plátky sušené šunky. Přidáme k nim i kolečka červené cibule, kterou lehce zkaramelizujeme.

03.Maso zhruba po třech minutách otočíme a další 2 minuty opékáme. Následně poklademe na maso listy čerstvé bazalky a plátek sýra. Gril přiklopíme víkem a necháme asi 1 minutu zapéct.

04.Louhovanou housku rozřízneme napůl a opatrně v grilu opečeme.

Housku můžete nahradit za klasickou. Doporučujeme však udělat domácí louhovanou bulku podle triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

05.Majonézu smícháme s chilli pastou a potřeme s ní půlky rozpečených housek. Následně vrstvíme listy mladého špenátu, maso s bazalkou a sýrem, dva plátky dokřupava vypečené šunky a lehce zkaramelizovanou opečenou červenou cibuli. Přiklopíme, spíchneme špejlí a podáváme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo