Kuchyně
Americká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
20 min.
Obtížnost
Začátečník
Ke správné grilovačce patří i šťavnaté burgery. Pokud si chcete pochutnat na poněkud netradičních, vyzkoušejte recept šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten na grilu (a v litinové pánvi) pod širým nebem připravil burgery s restovanou červenou cibulí a sušenou šunkou. Zjistíte, jak všechny suroviny správně ogrilovat i jak dlouho by mělo maso nad uhlíky být, aby neztratilo nic ze své šťavnatosti. Na dokončení budete už potřebovat jen čedar, bazalku a jednoduchou chilli majonézu. A samozřejmě nejlépe domácí hamburgerové bulky!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 593 kJ / 859 kcal
Bílkoviny
43,70 g
Tuky
53,50 g
Vláknina
3,70 g
Sůl
5,20 g
Sacharidy
50,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Připravené maso do hamburgeru potřeme olejem a položíme na rozpálený rošt grilu.
Všímejte si, jaké placky z mletého masa kupujete. Některé jsou totiž již okořeněné a jiné je třeba ještě alespoň dosolit.
02.V litinové pánvi na grilu vypečeme dokřupava plátky sušené šunky. Přidáme k nim i kolečka červené cibule, kterou lehce zkaramelizujeme.
03.Maso zhruba po třech minutách otočíme a další 2 minuty opékáme. Následně poklademe na maso listy čerstvé bazalky a plátek sýra. Gril přiklopíme víkem a necháme asi 1 minutu zapéct.
04.Louhovanou housku rozřízneme napůl a opatrně v grilu opečeme.
Housku můžete nahradit za klasickou. Doporučujeme však udělat domácí louhovanou bulku podle triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
05.Majonézu smícháme s chilli pastou a potřeme s ní půlky rozpečených housek. Následně vrstvíme listy mladého špenátu, maso s bazalkou a sýrem, dva plátky dokřupava vypečené šunky a lehce zkaramelizovanou opečenou červenou cibuli. Přiklopíme, spíchneme špejlí a podáváme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT