Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Hovězí burger se sýrem s modrou plísní a slaninou

Pusťte se na své zahradní grilovačce do domácích burgerů – je to hračka! Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na hamburgery z mletého hovězího masa (můžete použít i telecí) s křupavou slaninou a modrým sýrem. Ve video receptu uvidíte, jak správně připravit maso i jak zvládnout opražit slaninu přímo na grilu. K dokončení burgeru pak bude stačit už jen omáčka, mladý špenát a restovaná cibulka. Samozřejmostí jsou i brambory – jak jinak než na grilu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × brambory
  • 1 × velká cibule
  • 8 × plátek delikatesní slanina Dulano
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 800 g mleté hovězí maso Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 200 g sýr s modrou plísní Rival                                                                 
  • omáčka na hamburger Grill&Fun
  • 1 × hrst mladý špenát
  • 4 × špaldová bulka na hamburgery

POSTUP

Syrové brambory nakrájíme na 1 cm silná kolečka, která nasucho pomalu grilujeme v chladnější části grilu z obou stran do měkka. Stejně tak opečeme kolečka oloupané cibule.

V rozpálené pánvi v grilu vypečeme slaninu do křupava z obou stran.

Tip: Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.

Opečené brambory, slaninu a cibuli přendáme na talíř a necháme stranou. Brambory osolíme.

Z mletého masa vytvarujeme placky, které osolíme, opepříme, pokapeme olejem a zprudka grilujeme asi 2 minuty.

Na skoro hotové maso položíme kolečko cibule, dva plátky křupavé slaniny, nastrouhaný sýr a necháme zapéct.

Mezitím rozpůlíme a opatrně rozpečeme housky na hamburgery v chladnější části grilu.

Tip: Jak připravit domácí špaldové bulky na hamburgery najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Obě poloviny bulky na řezu potřeme omáčkou na hamburger, spodní část zakryjeme několika listy špenátu, následně grilovaným masem se sýrem a cibulí a zakryjeme vrchní půlkou housky. Do hamburger zapíchneme špejli, aby se lépe jedl.

Podáváme s plátky grilovaných brambor.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.