Kuchyně
Americká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Pusťte se na své zahradní grilovačce do domácích burgerů – je to hračka! Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na hamburgery z mletého hovězího masa (můžete použít i telecí) s křupavou slaninou a modrým sýrem. Ve video receptu uvidíte, jak správně připravit maso i jak zvládnout opražit slaninu přímo na grilu. K dokončení burgeru pak bude stačit už jen omáčka, mladý špenát a restovaná cibulka. Samozřejmostí jsou i brambory – jak jinak než na grilu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 332 kJ / 1 274 kcal
Bílkoviny
60,20 g
Tuky
81,90 g
Vláknina
8,00 g
Sůl
4,10 g
Sacharidy
71,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Syrové brambory nakrájíme na 1 cm silná kolečka, která nasucho pomalu grilujeme v chladnější části grilu z obou stran do měkka. Stejně tak opečeme kolečka oloupané cibule.
02.V rozpálené pánvi v grilu vypečeme slaninu do křupava z obou stran.
Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.
03. Opečené brambory, slaninu a cibuli přendáme na talíř a necháme stranou. Brambory osolíme.
04.Z mletého masa vytvarujeme placky, které osolíme, opepříme, pokapeme olejem a zprudka grilujeme asi 2 minuty.
05.Na skoro hotové maso položíme kolečko cibule, dva plátky křupavé slaniny, nastrouhaný sýr a necháme zapéct.
06.Mezitím rozpůlíme a opatrně rozpečeme housky na hamburgery v chladnější části grilu.
Jak připravit domácí špaldové bulky na hamburgery najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
07.Obě poloviny bulky na řezu potřeme omáčkou na hamburger, spodní část zakryjeme několika listy špenátu, následně grilovaným masem se sýrem a cibulí a zakryjeme vrchní půlkou housky. Do hamburger zapíchneme špejli, aby se lépe jedl.
08.Podáváme s plátky grilovaných brambor.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT