Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Syrové brambory nakrájíme na 1 cm silná kolečka, která nasucho pomalu grilujeme v chladnější části grilu z obou stran do měkka. Stejně tak opečeme kolečka oloupané cibule.
V rozpálené pánvi v grilu vypečeme slaninu do křupava z obou stran.
Tip: Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.
Opečené brambory, slaninu a cibuli přendáme na talíř a necháme stranou. Brambory osolíme.
Z mletého masa vytvarujeme placky, které osolíme, opepříme, pokapeme olejem a zprudka grilujeme asi 2 minuty.
Na skoro hotové maso položíme kolečko cibule, dva plátky křupavé slaniny, nastrouhaný sýr a necháme zapéct.
Mezitím rozpůlíme a opatrně rozpečeme housky na hamburgery v chladnější části grilu.
Tip: Jak připravit domácí špaldové bulky na hamburgery najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Obě poloviny bulky na řezu potřeme omáčkou na hamburger, spodní část zakryjeme několika listy špenátu, následně grilovaným masem se sýrem a cibulí a zakryjeme vrchní půlkou housky. Do hamburger zapíchneme špejli, aby se lépe jedl.
Podáváme s plátky grilovaných brambor.