Hovězí burger se sýrem s modrou plísní a slaninou

play Přehrát video recept
Hovězí burger se sýrem s modrou plísní a slaninou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Pusťte se na své zahradní grilovačce do domácích burgerů – je to hračka! Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na hamburgery z mletého hovězího masa (můžete použít i telecí) s křupavou slaninou a modrým sýrem. Ve video receptu uvidíte, jak správně připravit maso i jak zvládnout opražit slaninu přímo na grilu. K dokončení burgeru pak bude stačit už jen omáčka, mladý špenát a restovaná cibulka. Samozřejmostí jsou i brambory – jak jinak než na grilu.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × brambory
  • 1 × velká cibule
  • 8 × plátek delikatesní slanina Dulano
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 800 g mleté hovězí maso Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 200 g sýr s modrou plísní Rival                                                                 
  • omáčka na hamburger Grill&Fun
  • 1 × hrst mladý špenát
  • 4 × špaldová bulka na hamburgery

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 332 kJ / 1 274 kcal

Bílkoviny

60,20 g

Tuky

81,90 g

Vláknina

8,00 g

Sůl

4,10 g

Sacharidy

71,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Syrové brambory nakrájíme na 1 cm silná kolečka, která nasucho pomalu grilujeme v chladnější části grilu z obou stran do měkka. Stejně tak opečeme kolečka oloupané cibule.

02.V rozpálené pánvi v grilu vypečeme slaninu do křupava z obou stran.

Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.

03. Opečené brambory, slaninu a cibuli přendáme na talíř a necháme stranou. Brambory osolíme.

04.Z mletého masa vytvarujeme placky, které osolíme, opepříme, pokapeme olejem a zprudka grilujeme asi 2 minuty.

05.Na skoro hotové maso položíme kolečko cibule, dva plátky křupavé slaniny, nastrouhaný sýr a necháme zapéct.

06.Mezitím rozpůlíme a opatrně rozpečeme housky na hamburgery v chladnější části grilu.

Jak připravit domácí špaldové bulky na hamburgery najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

07.Obě poloviny bulky na řezu potřeme omáčkou na hamburger, spodní část zakryjeme několika listy špenátu, následně grilovaným masem se sýrem a cibulí a zakryjeme vrchní půlkou housky. Do hamburger zapíchneme špejli, aby se lépe jedl.

08.Podáváme s plátky grilovaných brambor.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo