Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z vlažného mléka, rozdrobeného droždí a lžíce cukru necháme vzejít kvásek.
Do kotlíku postupně dáme obě mouky, sůl, zbytek cukru, změklé máslo, vzešlý kvásek, 1 vejce a zpracujeme v hladké těsto. To necháme nakynout přikryté utěrkou na teplém místě do zdvojnásobení.
Nakynuté těsto znovu promícháme a na pomoučněném vále připravíme asi 7 bulek po přibližně 120 g. Vytvarované bulky dobře utáhneme a položíme na plech vystlaný pečicím papírem. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě znovu nakynout.
Před pečením je trochu zmáčkneme, potřeme vejcem, posypeme sezamovými semínky a pečeme v troubě rozehřáté na 190 °C asi 13 minut dozlatova.
Housky rozkrojíme až po vychladnutí.