Kuchyně
Americká
Doba přípravy
8 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
42 792 kJ / 10 228 kcal
Bílkoviny
142,70 g
Tuky
574,70 g
Vláknina
79,80 g
Sůl
202,40 g
Sacharidy
1 213,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cukr, mletý pepř, římský kmín, kajenský pepř, mletou papriku (sladká/pálivá/uzená podle chuti), sůl, sušený česnek a cibuli důkladně promícháme a ve směsi obalíme celý kus masa. Necháme marinovat v lednici ideálně 1 týden.
Pokud maso připravujeme na poslední chvíli, můžete ho grilovat ihned. Připravíte se ale o chuť koření, které se během týdne do masa krásně vpije.
02.Následně vložíme do grilu a necháme udit při 180 °C asi 3 hodiny dle velikosti masa.
03.Poté maso zabalíme do pečicího papíru a alobalu a necháme další asi 3–4 hodiny pomalu při 130 °C dopéct.
Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.
04.Z hotového bůčku nakrájíme plátky. Rozpečeme housku na hamburgery, kterou potřeme grilovací hořčicí, ochutíme kysaným zelím s trochou kmínu, několika listy špenátu a plátky masa. Housku přiklopíme vrchní půlkou a spíchneme špejlí.
Jak připravit špaldové bulky na hamburgery se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT