Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Cukr, mletý pepř, římský kmín, kajenský pepř, mletou papriku (sladká/pálivá/uzená podle chuti), sůl, sušený česnek a cibuli důkladně promícháme a ve směsi obalíme celý kus masa. Necháme marinovat v lednici ideálně 1 týden.
Tip: Pokud maso připravujeme na poslední chvíli, můžete ho grilovat ihned. Připravíte se ale o chuť koření, které se během týdne do masa krásně vpije.
Následně vložíme do grilu a necháme udit při 180 °C asi 3 hodiny dle velikosti masa.
Poté maso zabalíme do pečicího papíru a alobalu a necháme další asi 3–4 hodiny pomalu při 130 °C dopéct.
Tip: Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.
Z hotového bůčku nakrájíme plátky. Rozpečeme housku na hamburgery, kterou potřeme grilovací hořčicí, ochutíme kysaným zelím s trochou kmínu, několika listy špenátu a plátky masa. Housku přiklopíme vrchní půlkou a spíchneme špejlí.
Tip: Jak připravit špaldové bulky na hamburgery se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.