Vepřový grilovaný bůček v hamburgerové housce

play Přehrát video recept
Vepřový grilovaný bůček v hamburgerové housce
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

doba přípravy

Doba přípravy

8 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Pro koho je grilování koníček, ten jím určitě rád stráví celý den, pokud bude výsledek stát za to. Jeden takový recept, na který se vyplatí počkat, připravil šéfkuchař Roman Paulus. Ugrilujete si s ním bůček v dvoukomorovém grilu po dobu 7–8 hodin, po vzoru amerického barbecue. Naučíte se i namíchat suchou marinádu z koření, sušeného česneku a cibule a třtinového cukru, díky kterému získá bůček křupavou zkaramelizovanou kůrčičku. Na výsledku si pak můžete pochutnat jen tak, nebo následovat Romana Pauluse a poskládat si burgery z bůčku, hořčicové omáčky, špenátu a kysaného zelí.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na vepřový grilovaný bůček v hamburgerové housce

  • 1 kg vepřového bůčku s kůží
  • špaldové bulky na hamburgery

Kořenicí směs (RUB)

  • 1 kg třtinového cukru
  • 65 g římského kmínu
  • 120 g kajenského pepře
  • 60 g mleté papriky
  • 200 g soli
  • 20 g černého mletého pepře
  • 60 g sušeného česneku
  • 60 g sušená cibule

Orientační nutriční hodnoty

Energie

42 792 kJ / 10 228 kcal

Bílkoviny

142,70 g

Tuky

574,70 g

Vláknina

79,80 g

Sůl

202,40 g

Sacharidy

1 213,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Cukr, mletý pepř, římský kmín, kajenský pepř, mletou papriku (sladká/pálivá/uzená podle chuti), sůl, sušený česnek a cibuli důkladně promícháme a ve směsi obalíme celý kus masa. Necháme marinovat v lednici ideálně 1 týden.

Pokud maso připravujeme na poslední chvíli, můžete ho grilovat ihned. Připravíte se ale o chuť koření, které se během týdne do masa krásně vpije.

02.Následně vložíme do grilu a necháme udit při 180 °C asi 3 hodiny dle velikosti masa.

03.Poté maso zabalíme do pečicího papíru a alobalu a necháme další asi 3–4 hodiny pomalu při 130 °C dopéct.

Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.

04.Z hotového bůčku nakrájíme plátky. Rozpečeme housku na hamburgery, kterou potřeme grilovací hořčicí, ochutíme kysaným zelím s trochou kmínu, několika listy špenátu a plátky masa. Housku přiklopíme vrchní půlkou a spíchneme špejlí.

Jak připravit špaldové bulky na hamburgery se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo