Roman Paulus
Doba přípravy20 min.

Francouzský dresink

Za každým výborným salátem stojí výborný dresink! Proto je dobré se nějaké základní dresinky naučit! Můžete začít třeba receptem na francouzský dresink podle šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten se hodí k většině listovým salátům a jeho základem je dijonská (případně i hrubozrnná) hořčice. Pokud byste si ho přáli trochu ozvláštnit, můžete zapojit bylinky – například estragon, petržel kudrnku, případně pažitku.



SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 4 polév. lž. dijonské hořčice
  • 2 polév. lž. krupicového cukru
  • 4 polév. lž. citronové šťávy
  • 4 polév. lž. jablečného octa
  • sůl
  • pepř
  • 100 ml slunečnicového panenského oleje
  • 100 ml olivového panenského oleje

POSTUP

Hořčici, cukr, citronovou šťávu, ocet, sůl, pepř a oba oleje důkladně metličkou promícháme.

Skladujeme v lednici v uzavřené nádobě, kde vydrží až týden.

Rychlý salát:

Mix listových salátů promícháme s proužky čerstvého fenylku, zeleninou (rajčata, okurky nebo chřest), promícháme a dochutíme připraveným dresinkem. Ozdobíme mletým pepřem a čerstvými bylinkami.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU