Mořské vlky důkladně očistíme a zbavíme žaber. Osolíme a opepříme z obou stran i zevnitř. Do útrob vložíme hrst bylinek.
Tip: Když žábry nevyndáme, voda z nich během pečení teče do ryb, kde negativně ovlivňuje chuť.
Z alobalu připravíme jednoduchou grilovací misku, kterou potřeme olivovým olejem a vložíme do ní připravené ryby. Zakápneme olivovým olejem a grilujeme nepřímo v chladnější zóně asi 20 minut podle velikosti.
Máslo necháme změknout, přidáme nastrouhaný česnek, nasekanou petržel, citronovou šťávu, sůl, pepř a dobře promícháme. Asi v půlce grilování nandáme česnekové máslo na ryby a to co steče do alobalové vaničky průběžně přeléváme přes mořské vlky.
V míse promícháme půlky cherry rajčat, proužky červené cibule, kostičky okurky, zbylé nasekané bylinky, na kousky nakrájenou papriku bez semínek, najemno nakrájený římský salát a dresink dle chuti. My zvolili francouzský dresink.
Tip: Podrobné video jak připravit francouzský dresink najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Mořské vlky podáváme s domácím rozpečeným chlebem foccacia a salátem dochuceným dresinkem.
Tip: Podrobné video jak připravit klasickou domácí focacciu najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde. Pro bezlepkovou variantu zvolte recept zde.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez pečiva a dresinku): 566 kcal, 58 g bílkovin, 8 g sacharidů, 33 g tuků.