Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Vcelku grilovaný mořský vlk s česnekovým máslem

Mořský vlk v Česku nepatří mezi nejznámější ryby, ale když se s ním naučíte pracovat, zvládnete z něj připravit hromadu skvělých receptů. Jedním z nich je i grilovaný mořský vlk v alobalu podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Jelikož se ryba připravuje vcelku, můžete ji před grilováním naplnit bylinkami – například petrželí, bazalkou a tymiánem. Základem skvělé chuti je ale primárně česnekové máslo, které vás Roman Paulus naučí namíchat. Během samotného grilování si ještě stihnete nachystat jednoduchý salát s francouzským dresinkem a můžete podávat!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × mořský vlk
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × hrst čerstvé bylinky (petržel, bazalka, tymián)
  • 1 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 g máslo Pilos
  • 4 × stroužek česnek
  • 4 × lžíce sekaná listová petržel
  • 1 × lžíce citronová šťáva
  • 100 g cherry rajčata mix barev
  • 100 g červená cibule
  • 100 g okurka
  • 100 g žlutá paprika
  • 1 × římský salát
  • francouzský dresink
  • focaccia (přípaně bezlepková)

POSTUP

Mořské vlky důkladně očistíme a zbavíme žaber. Osolíme a opepříme z obou stran i zevnitř. Do útrob vložíme hrst bylinek.

Tip: Když žábry nevyndáme, voda z nich během pečení teče do ryb, kde negativně ovlivňuje chuť.

Z alobalu připravíme jednoduchou grilovací misku, kterou potřeme olivovým olejem a vložíme do ní připravené ryby. Zakápneme olivovým olejem a grilujeme nepřímo v chladnější zóně asi 20 minut podle velikosti.

Máslo necháme změknout, přidáme nastrouhaný česnek, nasekanou petržel, citronovou šťávu, sůl, pepř a dobře promícháme. Asi v půlce grilování nandáme česnekové máslo na ryby a to co steče do alobalové vaničky průběžně přeléváme přes mořské vlky.

V míse promícháme půlky cherry rajčat, proužky červené cibule, kostičky okurky, zbylé nasekané bylinky, na kousky nakrájenou papriku bez semínek, najemno nakrájený římský salát a dresink dle chuti. My zvolili francouzský dresink.

Tip: Podrobné video jak připravit francouzský dresink najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Mořské vlky podáváme s domácím rozpečeným chlebem foccacia a salátem dochuceným dresinkem.

Tip: Podrobné video jak připravit klasickou domácí focacciu najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde. Pro bezlepkovou variantu zvolte recept zde.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez pečiva a dresinku): 566 kcal, 58 g bílkovin, 8 g sacharidů, 33 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.