Jednoduchá bezlepková focaccia s rozmarýnem

play Přehrát video recept
Jednoduchá bezlepková focaccia s rozmarýnem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Focaccia patří mezi klasické pečivo italské kuchyně a díky receptu šéfkuchaře Romana Pauluse si ji můžete snadno připravit i v bezlepkové variantě! Budete tomu potřebovat bezlepkovou pečicí směr, rýžovou mouku a další nezbytné suroviny, jako je například olivový olej. Až připravíte těsto a necháte focacciu ještě trochu nakynout, bude stačit už jen vytvořit na jejím povrchu typické jamky a posypat rozmarýnem. Bezlepková focaccia je po upečení trochu světlejší než ta klasická, ale pochutnáte si na ní minimálně stejně tak dobře!

Tagy

Bez lepku

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g bezlepková pečicí směs
  • 300 g rýžová mouka
  • 35 g čerstvé droždí
  • čerstvý rozmarýn + na posypání
  • 40 g extra panenský olivový olej + na potření
  • 15 g sůl + na posypání
  • 500 ml voda

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 503 kJ / 359 kcal

Bílkoviny

4,60 g

Tuky

7,30 g

Vláknina

3,70 g

Sůl

2,80 g

Sacharidy

64,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Bezlepkovou pečicí směs, rýžovou mouku, nadrobené droždí, nasekaný rozmarýn, olivový olej, sůl a vlažnou vodu v robotu vypracujeme v hladké těsto. To následně necháme na teplém místě asi 30 minut vykynout.

02.Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem a vložíme do ní těsto. Ruce natřeme olejem a dlaněmi v míse vytvoříme placku s nepravidelným povrchem. Necháme na teplém místě znovu 30 minut nakynout. 

03.Nakynuté těsto naolejovanými prsty několikrát zmáčkneme, abychom vytvořili typické dolíky, povrch posypeme solí a nasekaným rozmarýnem.

04.Pečeme v troubě vyhřáté na 250 °C 10–15 minut. Bezlepková focaccia je světlejší, než její klasická varianta. Nenechte se tedy zmást málo zlatavým vzhledem.

Focacciu můžete na posledních pár minut dát na pečicí program - gril, aby zezlátla.

05.Porcujeme až po krátkém vychladnutí. Podáváme k polévce minestrone, potřenou rajčaty a zapečenou sýrem a šunkou či studenou a obloženou jako sendvič na svačinu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo