Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Jednoduchá bezlepková focaccia s rozmarýnem

Focaccia patří mezi klasické pečivo italské kuchyně a díky receptu šéfkuchaře Romana Pauluse si ji můžete snadno připravit i v bezlepkové variantě! Budete tomu potřebovat bezlepkovou pečicí směr, rýžovou mouku a další nezbytné suroviny, jako je například olivový olej. Až připravíte těsto a necháte focacciu ještě trochu nakynout, bude stačit už jen vytvořit na jejím povrchu typické jamky a posypat rozmarýnem. Bezlepková focaccia je po upečení trochu světlejší než ta klasická, ale pochutnáte si na ní minimálně stejně tak dobře!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g bezlepková pečicí směs
  • 300 g rýžová mouka
  • 35 g čerstvé droždí
  • čerstvý rozmarýn + na posypání
  • 40 g extra panenský olivový olej + na potření
  • 15 g sůl + na posypání
  • 500 ml voda

POSTUP

Bezlepkovou pečicí směs, rýžovou mouku, nadrobené droždí, nasekaný rozmarýn, olivový olej, sůl a vlažnou vodu v robotu vypracujeme v hladké těsto. To následně necháme na teplém místě asi 30 minut vykynout.

Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem a vložíme do ní těsto. Ruce natřeme olejem a dlaněmi v míse vytvoříme placku s nepravidelným povrchem. Necháme na teplém místě znovu 30 minut nakynout. 

Nakynuté těsto naolejovanými prsty několikrát zmáčkneme, abychom vytvořili typické dolíky, povrch posypeme solí a nasekaným rozmarýnem.

Pečeme v troubě vyhřáté na 250 °C 10–15 minut. Bezlepková focaccia je světlejší, než její klasická varianta. Nenechte se tedy zmást málo zlatavým vzhledem.

Tip: Focacciu můžete na posledních pár minut dát na pečicí program - gril, aby zezlátla.

Porcujeme až po krátkém vychladnutí. Podáváme k polévce minestrone, potřenou rajčaty a zapečenou sýrem a šunkou či studenou a obloženou jako sendvič na svačinu.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 400 kcal, 3 g bílkovin, 73 g sacharidů, 10 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.