Kuchyně
Italská
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Focaccia patří mezi klasické pečivo italské kuchyně a díky receptu šéfkuchaře Romana Pauluse si ji můžete snadno připravit i v bezlepkové variantě! Budete tomu potřebovat bezlepkovou pečicí směr, rýžovou mouku a další nezbytné suroviny, jako je například olivový olej. Až připravíte těsto a necháte focacciu ještě trochu nakynout, bude stačit už jen vytvořit na jejím povrchu typické jamky a posypat rozmarýnem. Bezlepková focaccia je po upečení trochu světlejší než ta klasická, ale pochutnáte si na ní minimálně stejně tak dobře!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 503 kJ / 359 kcal
Bílkoviny
4,60 g
Tuky
7,30 g
Vláknina
3,70 g
Sůl
2,80 g
Sacharidy
64,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Bezlepkovou pečicí směs, rýžovou mouku, nadrobené droždí, nasekaný rozmarýn, olivový olej, sůl a vlažnou vodu v robotu vypracujeme v hladké těsto. To následně necháme na teplém místě asi 30 minut vykynout.
02.Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem a vložíme do ní těsto. Ruce natřeme olejem a dlaněmi v míse vytvoříme placku s nepravidelným povrchem. Necháme na teplém místě znovu 30 minut nakynout.
03.Nakynuté těsto naolejovanými prsty několikrát zmáčkneme, abychom vytvořili typické dolíky, povrch posypeme solí a nasekaným rozmarýnem.
04.Pečeme v troubě vyhřáté na 250 °C 10–15 minut. Bezlepková focaccia je světlejší, než její klasická varianta. Nenechte se tedy zmást málo zlatavým vzhledem.
Focacciu můžete na posledních pár minut dát na pečicí program - gril, aby zezlátla.
05.Porcujeme až po krátkém vychladnutí. Podáváme k polévce minestrone, potřenou rajčaty a zapečenou sýrem a šunkou či studenou a obloženou jako sendvič na svačinu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT