Bezlepkový krůtí řízek se šunkou a bramborový salát

play Přehrát video recept
Bezlepkový krůtí řízek se šunkou a bramborový salát
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Tradiční řízek je jedno z nejlepších jídel, které si můžete k obědu nebo večeři připravit. Jestli ale máte chuť vyzkoušet tuhle klasiku i v netradičním (a bezlepkovém) podání, pusťte se do receptu šéfkuchaře Romana Pauluse na krůtí prsní řízek s čerstvou bazalkou a schwarzwaldskou šunkou. Kromě šunky obalíte krůtí prsa i v bezlepkovém trojobalu, který se skládá z rýžové mouky, vajíčka a kukuřičné strouhanky. Jako přílohu můžete podávat klasický bramborový salát, nebo můžete zvolit odlehčenou variantu bez majonézy stejně jako Roman Paulus.

Tagy

Bez lepku

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Bramborový salát

  • 1 kg malých brambor
  • 1 × červená cibule
  • 100 g kořeněných okurčiček Cornichons Premium Freshona
  • 2 × lžíce rostlinného oleje Vita D'or
  • 2 × lžíce jablečného octa
  • 1 × lžíce hrubozrnné hořčice Kania
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • hrst polníčku

Drůbeží řízky

  • 600 g krůtích prsních řízků Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × hrst lístků čerstvé bazalky
  • 6 × plátků schwarzwaldské šunky Dulano Selection
  • 100 g rýžové mouky
  • 2 × vejce „M“
  • 100 g bezlepkové kukuřičné strouhanky
  • přepuštěné máslo na smažení
  • 1 × citron

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 709 kJ / 886 kcal

Bílkoviny

62,30 g

Tuky

34,00 g

Vláknina

9,30 g

Sůl

3,50 g

Sacharidy

89,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Omyté malé brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a pokrájíme na čtvrtiny.

02.Přidáme proužky cibule, kolečka kyselé okurky, olej, ocet, hořčici, teplý vývar, sůl a pepř. Promícháme a necháme odpočinout.

Jak připravit domácí kuřecí vývar se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

03.Prsní řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme několik lístků bazalky a každý řízek obalíme ve schwarzwaldské šunce. Znovu lehce naklepeme. 

04.Následně obalíme v rýžové mouce, vajíčku a nakonec v bezlepkové kukuřičné strouhance. Smažíme dozlatova v rozehřátém přepuštěném másle. Hotové necháme okapat na papírové utěrce.

Jak připravit domácí přepuštěné máslo se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

05.Servírujeme na mělkém talíři, kam nandáme porci bramborového salátu, osušené řízky s měsíčkem citronu a doplníme několika trsy polníčku.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo