Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Bezlepkový krůtí řízek se šunkou a bramborový salát

Tradiční řízek je jedno z nejlepších jídel, které si můžete k obědu nebo večeři připravit. Jestli ale máte chuť vyzkoušet tuhle klasiku i v netradičním (a bezlepkovém) podání, pusťte se do receptu šéfkuchaře Romana Pauluse na krůtí prsní řízek s čerstvou bazalkou a schwarzwaldskou šunkou. Kromě šunky obalíte krůtí prsa i v bezlepkovém trojobalu, který se skládá z rýžové mouky, vajíčka a kukuřičné strouhanky. Jako přílohu můžete podávat klasický bramborový salát, nebo můžete zvolit odlehčenou variantu bez majonézy stejně jako Roman Paulus.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Bramborový salát

  • 1 kg malých brambor
  • 1× červená cibule
  • 100 g kořeněných okurčiček Cornichons Premium Freshona
  • 2 polév. lž. rostlinného oleje Vita D'or
  • 2 polév. lž. jablečného octa
  • 1 polév. lž. hrubozrnné hořčice Kania
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • hrst polníčku

Drůbeží řízky

  • 600 g krůtích prsních řízků Řezníkova čerstvá porce
  • 1 hrst lístků čerstvé bazalky
  • 6× plátků schwarzwaldské šunky Dulano Selection
  • 100 g rýžové mouky
  • 2× vejce „M“
  • 100 g bezlepkové kukuřičné strouhanky
  • přepuštěné máslo na smažení
  • 1× citron
  • palička na maso
  • papírové utěrky

POSTUP

Omyté malé brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a pokrájíme na čtvrtiny.

Přidáme proužky cibule, kolečka kyselé okurky, olej, ocet, hořčici, teplý vývar, sůl a pepř. Promícháme a necháme odpočinout.

Tip: Jak připravit domácí kuřecí vývar se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

Prsní řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme několik lístků bazalky a každý řízek obalíme ve schwarzwaldské šunce. Znovu lehce naklepeme. 

Následně obalíme v rýžové mouce, vajíčku a nakonec v bezlepkové kukuřičné strouhance. Smažíme dozlatova v rozehřátém přepuštěném másle. Hotové necháme okapat na papírové utěrce.

Tip: Jak připravit domácí přepuštěné máslo se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

Servírujeme na mělkém talíři, kam nandáme porci bramborového salátu, osušené řízky s měsíčkem citronu a doplníme několika trsy polníčku.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU