Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Vídeňský bramborový salát

Je nám jasné, že tradiční český bramborový salát neodmyslitelně patří k tradičním českým Vánocům. Pro někoho je možná ale se vší tou majonézou příliš těžký, a tak natočil šéfkuchař Roman Paulus video recept na bramborový salát ve vídeňském podání, který se vyznačuje tím, že je coby příloha příjemné lehký. Zjistíte, jaké brambory použít i jak získat správnou konzistenci salátu pomocí drůbežího nebo hovězího vývaru. Na vás pak bude už jen to, jestli si ho dáte s kaprem, nebo s tradičním vídeňským telecím řízkem.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Recept na vídeňský bramborový salát

  • 1 kg vařených brambor
  • 2 polév. lž. plnotučné hořčice
  • 3 polév. lž. octa
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 1 cibule
  • 300 ml drůbežího vývaru
  • 4 ředkvičky na ozdobu
  • čerstvá pažitka na ozdobu

POSTUP

Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme do měkka, necháme lehce zchladnout a ještě teplé oloupeme a nakrájíme na plátky.

Tip: Použijte přílohové brambory typu B. Mají méně škrobu a tolik se nerozpadají.

Ochutíme je hořčicí, octem, olejem, solí, pepřem a nadrobno nakrájenou cibulí.

Zalijeme vroucím jemným vývarem, opatrně promícháme, necháme 20 minut odležet a následně dochutíme dle potřeby.

Tip: Jak připravit domácí vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Servírujeme posypané nudličkami čerstvých ředkviček a nasekanou pažitkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU