Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Domácí kuřecí vývar

Kuřecí vývar je základem mnoha polévek či omáček. Takové rizoto připravené z domácího vývaru je opravdová lahůdka. Pokud ještě nemáte vlastní ověřený recept na vývar, vyzkoušejte tip Romana Pauluse. Určitě Vás nezklame.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × kostra z kuřete
  • 1 × kořenová petržel
  • 1 × mrkev
  • 0,25 × celer
  • 1 × cibule
  • 5 × bobkový list
  • 10 kuliček nové koření
  • 25 kuliček celý černý pepř
  • 2 l voda

POSTUP

Kostru kuřete naporcujeme na menší části. Zeleninu oloupeme, nakrájíme a větší kusy, cibuli rozpůlíme a vše vložíme do hrnce. Zalijeme studenou vodou, ochutíme kořením a na mírném plameni vaříme minimálně 2 hodiny.

Tip: V průběhu vaření sbíráme pěnu a tuk z vývaru.

Hotový vývar přecedíme přes jemné sítko. Maso z kostry obereme a můžeme vložit do polévky. Vyvařenou zeleninu dále nepoužíváme.

Tip: Zkuste vývar po malých částech zamrazit. Bude tak snadno dostupný při budoucím vaření.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.