Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme na velké kusy pokrájenou očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer a petržel), cibuli i se slupkou překrojenou napůl, divoké koření (bobkový list, nové koření a celý černý pepř), kuřecí stehna, osolíme a vaříme asi 2 hodiny. Přibližně v půlce vaření přidáme i oloupané stejně velké brambory tak, aby se uvařily, ale nerozvařily.
Vývar scedíme pomocí kovového sítka, brambory a kuře si opatrně dáme zvlášť do talíře.
Slaninu nakrájíme na nudličky, pomalu vypečeme v hrnci s kouskem másla a dáme stranou na papírovou utěrku. Vypečený tuk necháme v hrnci, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek na plátky, řapíkatý celer na kostičky, zaprášíme moukou, zarestujeme a poté podlijeme 1,2 l vývaru. Vývar přidáváme po malých dávkách a hned metličkou rozmícháváme, abychom neměli hrudky. Necháme provařit a zjemníme smetanou, přidáme pálivou papriku, osolíme a opepříme.
Do polévky přidáme kukuřici, nakrájené vařené brambory, obrané maso ze stehen a nasekanou listovou petržel.
Podáváme v hlubokém talíři posypané lahůdkovou cibulkou, vypraženou slaninou a podle chuti i špetkou pálivé papriky.