Roman Paulus
Doba přípravy2 hod. 30 min.

Kuřecí polévka s kukuřicí

Zahřejte se poctivou polévkou z kuřecích stehen, kukuřice a smetany.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 1 l vody
  • 2 petržele
  • 2 mrkve
  • 1 celeru
  • 1 cibule
  • 3 bobkové listy Kania
  • 10 kuličky nového koření Kania
  • 15 kuličky černého pepře Kania
  • 2 kuřecí stehna Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 200 g brambor
  • 50 g delikatesní slaniny Dulano
  • 1 polév. lž. másla Pilos
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 3 polév. lž. hladké mouky Castello
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání Pikok (33 % tuku)
  • špetka pálivé mleté papriky Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 100 g sterilované kukuřice Freshona
  • 1 polév. lž. sekané listové petržele
  • 1 lahůdková cibulka
  • kovové sítko
  • papírová utěrka
  • metlička

POSTUP

Do hrnce nalijeme vodu, přidáme na velké kusy pokrájenou očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer a petržel), cibuli i se slupkou překrojenou napůl, divoké koření (bobkový list, nové koření a celý černý pepř), kuřecí stehna, osolíme a vaříme asi 2 hodiny. Přibližně v půlce vaření přidáme i oloupané stejně velké brambory tak, aby se uvařily, ale nerozvařily.

Vývar scedíme pomocí kovového sítka, brambory a kuře si opatrně dáme zvlášť do talíře.

Slaninu nakrájíme na nudličky, pomalu vypečeme v hrnci s kouskem másla a dáme stranou na papírovou utěrku. Vypečený tuk necháme v hrnci, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek na plátky, řapíkatý celer na kostičky, zaprášíme moukou, zarestujeme a poté podlijeme 1,2 l vývaru. Vývar přidáváme po malých dávkách a hned metličkou rozmícháváme, abychom neměli hrudky. Necháme provařit a zjemníme smetanou, přidáme pálivou papriku, osolíme a opepříme.

Do polévky přidáme kukuřici, nakrájené vařené brambory, obrané maso ze stehen a nasekanou listovou petržel.

Podáváme v hlubokém talíři posypané lahůdkovou cibulkou, vypraženou slaninou a podle chuti i špetkou pálivé papriky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU