Krémová polévka z rukoly a květáku
Doba přípravy1 hod.

Krémová polévka z rukoly a květáku

Připravte si krémovou polévku z rukoly a květáku podle receptu kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rostlinného oleje Promienna
  • 1 brambora
  • 1 květák
  • 1 bobkový list Mikado
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 500 ml polotučného mléka Pilos
  • 2 hrsti rukoly
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • sůl

POSTUP

Potřebujeme

  • pekáč

Postup

Troubu předehřejeme na 200 °C. Cibuli a mrkev očistíme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci se silným dnem rozpálíme polovinu oleje a orestujeme zeleninu (asi 10 minut). Přidáme oloupanou a na kostičky nakrájenou bramboru. Občas promícháme a restujeme, až kousky brambor změknou.

Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. 2/3 květáku přidáme ke zbývající zelenině spolu s bobkovým listem, tymiánem a vývarem a vaříme asi 20 minut.

Zbylý květák pokapeme olejem, důkladně promícháme a dáme do pekáče. Pečeme v troubě asi 12 až 15 minut, až se květák částečně upeče.

Do polévky přidáme mléko a povaříme. Stáhneme z ohně, přidáme rukolu, rozmixujeme na hladký krém, osolíme a opepříme.

Servírování

Polévku podáváme v misce a do každé porce přidáme trochu opečeného květáku.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU